Πα. Μαρ 1st, 2024

Σε επιφυλακή Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες

Σε 24ωρη λειτουργία το Υπνωτήριο, οι ομάδες StreetWork και το τηλεφωνικό κέντρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

 Σε επιφυλακή τίθεται από το πρωί της Τετάρτης24-01-24 το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδικότερα, τοΚ.Υ.Α.Δ.Α.από την Τετάρτη 24-01-24,στις 6:00 π.μ.θέτει σε 24ωρη λειτουργία το ΠρόγραμμαStreetWork, το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων και το τηλεφωνικό του κέντρο, μεριμνώντας ώστεοι ευάλωτοι συμπολίτες μας να μην βρίσκονται εκτεθειμένοι στο κρύο.

Οι ομάδες StreetWorkγιαόλο το 24ωρο θα παρεμβαίνουν σε σημεία της πόλης, όπου υπάρχουν άνθρωποι σε ανάγκη, παρακινώντας τους να βρουν ζεστασιά στις δομές του Δήμου Αθηναίων που λειτουργούν για τη στέγαση, τη διαμονή και σίτιση τους και βοηθώντας όσους δυσκολεύονται να μεταφερθούν στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων (Αχαρνών και Λιοσίων), το οποίο θα είναι ανοιχτό σε 24ωρη βάση για την ασφαλή φιλοξενία τους. Παράλληλα, οι διεπιστημονικές ομάδες θα επιχειρούν στους δρόμους, μοιράζοντας ζεστό τσάι, σταφίδες,φρυγανιές,φαγητό, είδη ρουχισμού και κουβέρτες και θα παρεμβαίνουν σε σημεία, όπου υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται φροντίδα.

Σε 24ωρη λειτουργία θα βρίσκεται μέχρι το τέλος της κακοκαιρίας καιτο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515/6 εσωτ.0) , στο οποίο πολίτες μπορούν  να αναφέρουν σημεία με αστέγους που χρειάζονται υποστήριξη από τις ομάδες Street Work.

Οι πολίτες μπορούν επίσης να καλούν για αναφορές στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595(χρέωση ανάλογα μετονπάροχο).