Πε. Φεβ 22nd, 2024

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με τη Βουλευτή Έφη Αχτσιόγλου

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου συναντήθηκε στο Δημαρχείο, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, με τη Βουλευτή της Νέας Αριστεράς και πρώην Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Σκύδρας: Γιώργος Μπόφτσης, Μιχάλης Μέγας, Αθανάσιος Γίτσας, Σταύρος Πασχαλίδης, Ιωάννα Βέργου, Γιώργος Σταματέλλος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νικόλαος Χατζηιωαννίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Σούλα Δημητριάδου, Ουρανία Λεκάκη και Νικολέτα Λαζαρίδου.

Την κ. Βουλευτή συνόδευε η επιστημονική της συνεργάτιδα Μάνια Καβαθά.

Η Δήμαρχος Σκύδρας αναφέρθηκε στα ζητήματα που ενδιαφέρουν κι απασχολούν  το Δήμο, την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία μας γενικότερα, όπως: η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, οι αυξημένες αρμοδιότητες χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση, οι ανάγκες σε υποδομές και εξοπλισμό,  η υφιστάμενη και η μεταβατική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, η παραχώρηση κι αξιοποίηση χώρων κι ακινήτων του δημοσίου, η προστασία κι ανάπτυξη του αγροτικοδιατροφικού τομέα με τα προβλήματα που προκαλούνται από το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές, την κλιματική κρίση, τις αποζημιώσεις, τα θέματα με τον ΕΛ.Γ.Α. κ.ά.

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της διατήρησης κι αναβάθμισης του Ειρηνοδικείου Σκύδρας, της έλλειψης Τραπεζών στην έδρα του Δήμου παρά το γεγονός ότι η Σκύδρα βρίσκεται στο κέντρο του Νομού, όπου εδώ δραστηριοποιούνται οι μεγαλύτερες και περισσότερες εξαγωγικές βιομηχανίες φρούτων και λαχανικών, απασχολούν πολλούς εργαζόμενους κι εκτός των ορίων του Δήμου, κι όπου λειτουργούν σε δημόσια κτήρια το Τελωνείο και ο Χημείο του Κράτους.

Ακόμη μίλησε για το θέμα της αναγκαιότητας αναβάθμισης της υγείας του Νομού (Κέντρο Υγείας, Νοσοκομεία), της άρσης της συγκοινωνιακής απομόνωσης κι αποκλεισμού ( Θεσσαλονίκη, Εγνατία κ.ά).