Δε. Φεβ 26th, 2024

3ο Forum Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού: Η Τεχνητή Νοημοσύνη ελκύει τους Δήμους

Πάνω από 80 δήμοι θα συμμετάσχουν  στο 3ο Forum του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη – Ανθεκτικές Πόλεις: Το Μέλλον της Αυτοδιοίκησης», που θα πραγματποιηθεί στις 11 και 12 Μαρτίου 2024 στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη. Οι διαρκώς αυξανόμενες δηλώσεις  συμμετοχής Δημάρχων και αυτοδιοικητικών φορέων, από όλη την Ελλάδα,  αναγκάζουν τους διοργανωτές του Φόρουμ να επεκτείνουν τις εργασίες του σε τρεις μέρες αντί διημέρου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα γίνει εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων το πώς οι Δήμοι πρέπει να αντιμετωπίζουν, να προσαρμόζονται και να ανακάμπτουν από διάφορες μορφές κρίσεων, ιδιαίτερα σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, μέσω της ανθεκτικότητας σε φυσικές καταστροφές σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Μέσα στα σχέδια του προέδρου του ΣΠΑΥ και δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, είναι η   δημιουργία πρότυπου αυτοδιοικητικού κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης & τεχνολογίας. Θα αποτελεί πεδίο επιστημονικής έρευνας, μελέτης του περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και διαχείρισης κρίσεων και βασίζεται σε 3 κεντρικούς πυλώνες: εκπαίδευση, τεχνολογία και ερευνα.

Η δομή θα λειτουργεί για την εκπαίδευση μαθητών, εθελοντών και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας σε περιβαλλοντικά θέματα και δασικής προστασίας. Θα διαθέτει, επίσης, αίθουσα συνεδριάσεων, χώρους εργασίας για έρευνα και διασύνδεση με τα πανεπιστήμια, καθώς  και ξενώνες που θα μπορούν να φιλοξενούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση φοιτητές, ερευνητές και αποστολές δήμων, φορέων και εθελοντικών ομάδων από όλη την Ελλάδα.

«Στόχος δεν είναι να σωθεί μόνο ο Υμηττός, αλλά κάθε δέντρο στη χώρα μας» υπογραμμίζει ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ο ευκταίος στόχος είναι όλης της προσπάθειας είναι η λειτουργία της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης  να γίνει σύγχρονη, ευέλικτη και πρωτοπόρα, με λίγα λόγια να αντιστοιχιστεί με τις απαιτήσεις της  εποχή, ικανή να προασπίσει έμπρακτα τον δασικό πλούτο της χώρας.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των Παραπολιτικών στις σελίδες e-ota.