ΔΗΜΟΙ

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Διονύσου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία

Eυρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή και της Δημάρχου Διονύσου, κας. Κατερίνας Μαϊχόσογλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Βασίλη Κικίλια. Εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων των νέων ηγεσιών των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της Αττικής και είχε ως αντικείμενο το συντονισμό και την ετοιμότητα όλων των φορέων αναφορικά με την αντιμετώπιση επιπτώσεων από ενδεχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ετοιμότητας των Δήμων σε έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ν. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι έχει επικαιροποιηθεί το μητρώο των εργολάβων για έκτακτες καταστάσεις.

Κ. Μαϊχόσογλου: “Έλεγχος στα τεχνικά μέσα και επιχειρησιακή ετοιμότητα”

Η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, έλαβε το λόγο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και αναφέρθηκε στο πλήρες σχέδιο αντιμετώπισης των έντονων καιρικών συνθηκών «Βορεάς» που έχει, ήδη, κατατεθεί.

«Ελέγχθηκαν τα τεχνικά μέσα, ενώ το προσωπικό έχει τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου και συνέχισε: «Έχουμε προμηθευτεί αλάτι και έχουμε ενημερώσει τους δημότες αναφορικά με τα σημεία απ’ όπου θα διατίθενται.

Παράλληλα, έχουμε επικαιροποιήσει τη λίστα των ευπαθών ομάδων, με σκοπό το ενδεχόμενο απεγκλωβισμού και μεταφοράς σε ασφαλές περιβάλλον».

Εκτός της Δημάρχου Διονύσου, από πλευράς του Δήμου παρευρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ιωάννης Τραϊφόρος και ο κ. Ναπολέων Κούνης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, οι υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος.

Επίσης μετείχαν οι δήμαρχοι: Μάνδρας-Ειδυλλίας Αρμόδιος Δρίκος, Ελευσίνας Γεωργόπουλος Γεώργιος, Διονύσου Μαϊχόσογλου Αικατερίνη, Ωρωπού Γιασημάκης Γεώργιος, Αγίας Παρασκευής Μυλωνάκης Ιωάννης, Βριλησσίων Πισιμίσης Ιωάννης, Κηφισιάς Ξυπολητάς Βασίλειος, Πεντέλης Κοσμοπούλου Αναστασία, Αχαρνών Βρεττός Σπυρίδων.

Επιπλέον συμμετείχαν: ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής με έδρα την Αθήνα, υποστράτηγος Παναγιώτης Νιάφας, ο διοικητής του ΕΣΚΕΔΙΚ, υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο διευθυντής Σχεδιασμού της ΓΓΠΠ Δημήτρης Αλεξανδρής, ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος, Χρήστος Παπαφιλίππου και ο προϊστάμενος Κλάδου Τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος.

Share

Τελευταία άρθρα

Δεντροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Πειραιά

Μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει ο…

11 ώρες ago

Ελ.Δ.Α.Π. και Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενώνουν δυνάμεις για πιο ανθεκτικούς Δήμους

Την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας…

12 ώρες ago

Βράβευση για τον Ασπρόπυργο στην έκθεση Attica Green Expo

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απονεμήθηκε στο δήμο Ασπροπύργου από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων…

12 ώρες ago

Πρόσκληση στις Περιφέρειες για Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων

Στους διαχειριστικά επαρκείς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας, για τους οποίους έχει εγκριθεί από…

13 ώρες ago

Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Περάματος από την Περιφέρεια

Στρατηγική επιλογή με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία αποτελεί για τη διοίκηση της  Περιφέρειας η…

13 ώρες ago

ATTICA GREEN EXPO: Σύμφωνη με τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης η ΕΕΤΑΑ

Για το νέο εκλογικό σύστημα στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τον Κώδικα της Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε…

14 ώρες ago