Πε. Μάι 2nd, 2024

Νέος γύρος δημοτικών εκλογών στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας

 

Κάλπες θα στηθούν και πάλι στο Δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας για τον νέο γύρο των δημοτικών εκλογών. Η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας, το οποίο ακύρωσε τα αποτελέσματα της κάλπης της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι κακώς δεν επετράπη στον
συνδυασμό «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής την Δώρα Κουρκουτά, να ανακηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο  υποψήφια από το Πρωτοδικείο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Στην απόφαση της μη ανακήρυξης της κας Κουρκουτά

το Πρωτοδικείο είχε κρίνει ότι στο ψηφοδέλτιο της δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός γυναικών, κάτι που όμως δεν δέχθηκε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας και ακύρωσε τις δημοτικές εκλογές στον εν λόγω Δήμο της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα  αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο Αλεξάνδρειας ο Παναγιώτης Γκυρίνης εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 79,73% και ο αντίπαλος του Ηλίας Ιακουβίδης, έλαβε 20,27%.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Γκυρίνης που εξελέγη δήμαρχος και μάλιστα σχεδόν με 80% των ψήφων, δεν αποκλείεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για τον Δήμο Πεντέλης, μετά από ένσταση του υπέβαλλε ο συνδυασμός του κ. Παπακωνσταντίνου που διεκδικεί να αναγνωριστούν πενήντα εννέα (59) ψηφοδέλτια και έναντι ενενήντα ένα (91) που διεκδικεί η κα Κοσμοπούλου.

Η εκδίκαση της ένστασης του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου επικεφαλής της παράταξης ‘Δημοκρατικής Συνεργασίας έγινε στις 8 Ιανουαρίου 2024 στο 29ο τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς και η αντένσταση της Δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου, επικεφαλής της παράταξης ‘Μπορούμε καλύτερα’,  για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Πεντέλης.