Σα. Απρ 20th, 2024

Αγιασμός και κοπή της βασιλόπιτας στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για το νέο έτος, καθώς επίσης και η πρώτη για τη νέα δημοτική θητεία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Χανίων.

Της συνεδρίασης προηγήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. κ.Δαμασκηνού, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους υγεία, ειρήνη και ομόνοια. «Να πορευτεί με ειρήνη και ομόνοια και η διακονία σας να είναι ευλογημένη προς δόξα Θεού και κυρίως προς όφελος των ανθρώπων του Δήμου», ευχήθηκε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκηςευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την παρουσία του και ευχήθηκε καλή χρονιά και παραγωγική θητεία σε όλα τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και στα Συμβούλια των Κοινοτήτων του Δήμου.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, με το πρώτο φλουρί να τυχαίνει στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανώλη Καραγιαννάκη, και το δεύτερο στη δημοσιογράφο, Φανή Νικηφοράκη.

Στους τυχερούς προσφέρθηκεη έκδοση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων για τη συλλογή του Κωνσταντίνου Βολανάκη «Νόστος της Θάλασσας», καθώς και η έκδοση της ιστορικής τεκμηρίωσης για την αποκατάσταση των Νεωρίων.