Δε. Φεβ 26th, 2024

Γιατί παραιτήθηκε έτσι ξαφνικά η Αλεξία Έβερτ!

Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά  από δημοτική σύμβουλος Αθηναίων η Αλεξία Έβερτ, με σημαντική πολιτική διαδρομή στο Δήμο Αθηναίων. Στην δήλωση της που αναρτήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στα social media, η κα Εβερτ αναφέρει ότι «Μετά από πολύ σκέψη που λόγω οικογενειακού DNA, δεν με παίρνει πολύ χρόνο να πάρω αποφάσεις. Λέγεται αυθορμητισμός. Λέγεται οξυδέρκεια. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν, δεν πάω στο Harvard να διδάξω, κάθομαι στο σπίτι μου να προσέχω την οικογένεια μου, την γειτονιά μου, τους συμπολίτες μου. Καλή επιτυχία σε όλους για την επιλογή τους, καλή επιτυχία στον Λευτέρη Σκιαδά που με διαδέχεται ( με μόνο 20 ψήφους διαφορά) και είναι πανάξιος. Λυπάμαι αν σας απογοητεύω, αλλά έκρινα ότι η απόφαση μου είναι προς το καλό όλων». Ωστόσο η κα Εβερτ δεν αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση, τρεις μόλις μήνες μετά την επανεκλογή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, με το ψηφοδέλτιο του  πρώην δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της πολύχρονης θητείας της στο Δήμο Αθηναίων, ανάλαβε πολλές θέσεις ευθύνης και διακρίθηκε για το έργο της στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η Αλεξία Εβερτ είναι κόρη του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ πρώην δημάρχου Αθηναίων και προέδρου της Ν.Δ, ο όποιος ίδρυσε τον πρώτο μη κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό, τον Αθήνα 984 το 1987.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο την Αλεξία Έβερτ θα διαδεχθεί ο δημοσιογράφος,  εκδότης του «Μικρού Ρωμιού» και πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς, με μακρά θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ.Σκιαδάς εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1986 με τον Μιλτιάδη Έβερτ και έχει συγγράψει μελέτες για την ίδρυση του Δήμου Αθηναίων (1993), την Δημοτική Αρχή της Απελευθέρωσης (1996), το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών (1999) και το Ληξιαρχείο Αθηνών (2005). Θεωρείται «αθηναιογράφος» έχοντας συγγράψει δεκάδες άρθρα  και διατηρεί μια από τις πιο πλούσιες συλλογές ιστορικών αρχείων , φωτογραφιών κ.α που αφορούν την πόλη των Αθηνών και την Αττική γενικότερα.

Περικλής Καπετανόπουλος

Αναδημοσίευση από την εφημ. «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»