Πα. Μαρ 1st, 2024

Χριστουγεννιάτικη συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης

Με μουσικές από όλο τον κόσμο και με νότα χριστουγεννιάτικη θα  πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30 στην Αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο πόντιουμ της ορχήστρας θα βρεθεί ο πολυβραβευμένος μαέστρος Miguel Angel Navarro για ένα μοναδικό ταξίδι από την κουλτούρα της Ισπανίας και το ιδιαίτερο ύφος του pasodoble, στις ατμοσφαιρικές ιαπωνικές μελωδίες, τα αγαπημένα βαλς του Shostakovich και το ρυθμό ενός πανέξυπνου αμερικάνικου μουσικού θέματος όπου αρχηγός της ορχήστρας γίνεται μια «γραφομηχανή». Το κλίμα αλλάζει στο δεύτερο μέρος της συναυλίας και οι μελωδίες από όλο τον κόσμο αποκτούν μια γιορτινή χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Ο Miguel Angel Navarro ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην Ισπανία και τις συνέχισε στη Γερμανία και τις ΗΠΑ . Είναι τακτικό μέλος στις Συμφωνικές ορχήστρες Βαρκελώνης και Asturias. Σαν σολίστ τρομπέτας έχει πραγματοποιήσει πολλές περιοδείες σε όλη την Ισπανία με εξαιρετικές κριτικές. Έχει κάνει αρκετές ηχογραφήσεις για το Εθνικό Ισπανικό Ραδιόφωνο και Ραδιόφωνο της Καταλονίας και έχει συμμετάσχει στην ηχογράφηση περισσότερων από 30 άλμπουμ με καλλιτέχνες όπως ο Luciano Pavarotti, Alfredo Kraus, Ainhoa Arteta, Witold Lutovslawsky, Martha Argerich κ.α. Έχει διευθύνει διάφορες ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Οβιέδο, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), η Συμφωνική Ορχήστρα του Γιουκατάν (Μεξικό), η Εθνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Ελλάδος, η Ορχήστρα Βαλτικής Νεόπολης (Πολωνία), η Φιλαρμονική Ορχήστρα Kalisz (Πολωνία)  και από τον Ιανουάριο του 2022 είναι ο κύριος μαέστρος του συνόλου «The London Covent Garden Soloist» με το οποί έχει κάνει συναυλίες σε Ισπανία, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο, Βιετνάμ, Ελλάδα, Πολωνία, Φιλιππίνες, Μαλαισία και Ταϊλάνδη, με σολίστ όπως ο Vasko Vassilev, η Pamela Nicholson ή ο Keito Saito. Αυτή τη στιγμή είναι καθηγητής στο Superior Conservatoire στο Castellón, καλλιτεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας Maurice Andre και καλλιτεχνικός μαέστρος της Ισπανικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας MPV.