ΔΗΜΟΙ

Κ. Μπακογιάννης: Τα σιντριβάνια της πόλης αλλάζουν όψη και γίνονται ξανά κομμάτι της καθημερινότητας μας

“Ζωντανεύουν” μετά από πολλά χρόνια τα σιντριβάνια της Αθήνας, δίνοντας πολύτιμες ανάσες δροσιάς και ανανέωσης στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων για την ανακαίνιση και επαναλειτουργία τους, ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση επιπλέον έξι σιντριβανιών σε γειτονιές της Αθήνας.

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε έξι σιντριβάνια, τα οποία βρίσκονται στην Πλατεία Αθανασίου Διάκου στα Θυμαράκια (Παρασκευοπούλου και Ρόδου), στον Άγιο Σώστη (Τιμοκρέοντος), στην Σπύρου Πάτση (Παιδική Χαρά Ρουφ) και στην Πλατεία Φλέμινγκ (Σπύρου Πάτση).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών -όπου κρίθηκε απαραίτητο- έγινε αποξήλωση των κατεστραμμένων εγκαταστάσεων, πραγματοποιήθηκε ειδικός καθαρισμός, βαφή, στίλβωση, επισκευή μαρμάρινων επιφανειών, αντικατάσταση σωληνώσεων καθώς και εγκατάσταση νέου υπερσύγχρονου εξοπλισμού, αντλιών, φωτισμού, καλωδιώσεων κλπ.

«Τα σιντριβάνια της Αθήνας ήταν πάντα συνδεδεμένα με την ιστορία και την ζωή της πόλης.  Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υλοποιήσαμε ένα μεγάλο, πολύπλευρο έργο με στόχο την αναβίωση τους, ώστε αυτά τα μοναδικά διακοσμητικά υδάτινα στοιχεία να γίνουν ξανά κομμάτι της καθημερινότητας μας. Γιατί η ζωή της πόλης μας περνά μέσα από τις 129 γειτονιές της», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης,

Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και σε αρκετά ακόμα σιντριβάνια της πόλης,  σε όλες τις δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, με σκοπό να παραδοθούν το συντομότερο στους Αθηναίους. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία τετραετία επισκευάστηκαν πλήρως και επαναλειτούργησαν 34 σιντριβάνια που βρίσκονται στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, ενώ το πρώτο βήμα είχε γίνει με την κατασκευή του σιντριβανιού στην πλατεία Ομονοίας.

Share

Τελευταία άρθρα

Δ. Κουρέτας: «Αναγκαίος ο οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της κτηνοτροφίας»

Ειδικό μέτρο για βελτίωση της προσβασιμότητας στις κτηνοτροφικές μονάδες της Θεσσαλίας.

10 ώρες ago

Το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων στον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, απένειμε στον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β' του Μονακό, το Μετάλλιο του…

11 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: “Υπέρ των συστάσεων και όχι των προστίμων” ο Δήμος

Με αφορμή το πρόστιμο που επιβλήθηκε χθες σε μουσικούς του δρόμου με μικροφωνική εγκατάσταση, ο…

11 ώρες ago

Πειραιάς: Εγκαίνια για την αναδρομική έκθεση του Ν. Τζιζμετζόγλου

Η έκθεση παρουσιάζει ένα εκτενές σύνολο έργων που καλύπτουν την περίοδο από το 1964 έως…

12 ώρες ago

ΟΣΥ: Αυξάνονται τα οχήματα ειδικής εξυπηρέτησης για άτομα με αναπηρία

Διευρύνεται η κάλυψη για άτομα με κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες.

13 ώρες ago

Mαρούσι: Παρεμβάσεις ουσίας για ενίσχυση των υποδομών

Σειρά έχει η περιοχή των Εργατικών Κατοικιών.

13 ώρες ago