ΔΗΜΟΙ

Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου: Εκθεση ζωγραφικών έργων του Νίκου Κούνδουρου

Η Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου σε μια εξαιρετική στιγμή της πολιτισμικής της πορείας παρουσιάζει τα ζωγραφικά έργα του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου. Ο Νίκος Κούνδουρος, πρωτοπόρος και ασυμβίβαστος, καθόρισε τον ελληνικό κινηματογράφο και απέκτησε διεθνή φήμη ως σκηνοθέτης, αλλά παράλληλα, αυτή η πολυσχιδής προσωπικότητα,  ασχολήθηκε και με τα εικαστικά, πάντα  με την ώθηση που του έδινε το πηγαίο και ασυγκράτητο ένστικτο της δημιουργίας.

Στα ζωγραφικά του έργα συναντά κανείς το αχόρταγο, σαρωτικό βλέμμα του Νίκου Κούνδουρου και την ανάγκη του να αποτυπώσει τον κόσμο με τα δικά του χρώματα, τα βυζαντινά, τις αποχρώσεις της λαϊκής παράδοσης, της Ελλάδας, των σωμάτων και των αγίων της.

Η εικαστική αυτή έκθεση πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή και συνεργασία της Σωτηρίας Ματζίρη-Κούνδουρου, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Σπύρου Μοσχονά και είναι η πρώτη που γίνεται στην Αθήνα μετά την ολοκληρωμένη εκκαθάριση των αρχείων του σκηνοθέτη.

Η έκθεση με τα ζωγραφικά έργα του Νίκου Κούνδουρου εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, στις 7.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) και παράλληλα στο υπόγειο του κτηρίου θα εκτίθεται υλικό από το κινηματογραφικό έργο του Νίκου Κούνδουρου.

Share

Τελευταία άρθρα

Μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ οι δήμοι Ιλίου και Ασπροπύργου

Μέλη του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου των δήμων της Αθήνας είναι, μετά την ομόφωνα αποδοχή των αιτημάτων…

5 λεπτά ago

Ο μυστικός δείπνος με μενού… πολιτική και αυτοδιοίκηση

Ένα πραγματικό… «λαβράκι» έβγαλε η προσεκτική ματιά αξιόπιστου αναγνώστη της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, ο οποίος βρέθηκε χθες…

10 λεπτά ago

Συνάντηση Δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας για έργα και διαχείριση απορριμμάτων

Τα έργα υποδομών και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων απασχόλησαν την συνάντηση των δημάρχων…

40 λεπτά ago

Λύση για το αεροδρόμιο Χίου απαιτεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Άμεση παρέμβαση της Κυβερνήσεως για εξεύρεση λύσεως απαιτεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία, μεταφέροντας…

51 λεπτά ago

Χωροταξικό και πολεοδομίες στην συνάντηση ΚΕΔΕ- ΥΠΕΝ

Τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια, οι Υπηρεσίες Δόμησης και τα ζητήματα των οικισμών βρέθηκαν…

1 ώρα ago

Ομόφωνα η ΠΕΔ Πελοποννήσου υπέρ των διεκδικήσεων

Ομόφωνα σε ένα συνεκτικό πλαίσιο διεκδικήσεων, αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση των δήμων, τις αρμοδιότητες…

1 ώρα ago