ΔΗΜΟΙ

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή Πράσινου Σημείου στο Δήμο Καλαμάτας

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, από τον Δήμαρχο Καλαμάτας και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, «Π. ΣΚΡΙΒΑΝΟΣ – Π. ΓΡΟΥΣΟΥΖΑΚΟΣ Ο.Ε.» με δ.τ. «ΕΡΓΟΔΟΜΗ Ο.Ε.», σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», προϋπολογισμού μελέτης 230.466,31€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η πίστωση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής κατά 85%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 3228/29-03-2021 Απόφαση Ένταξης της Πράξης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ)».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημειώνοντας: «Οι προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων συνεχίζονται. Όλα αυτά περνούν μέσα από την εφαρμογή καλών πρακτικών. Στο πλαίσιο αυτό διεκδικήσαμε, λάβαμε απόφαση ένταξης, δημοπρατήσαμε, ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και ξεκινά η κατασκευή του Πράσινου Σημείου».

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή ενός σταθερού Πράσινου Σημείου εντός οριοθετημένου, περιφραγμένου και κατάλληλα διαμορφωμένου χώρου στη θέση Ξηρολαγκάδα ή Βάλτος (πλησίον της ΜΟΛΑΚ) της Δ.Ε. Καλαμάτας.

Εκεί οι δημότες θα μπορούν να παραδίδουν οργανωμένα και με ασφάλεια χρήσιμα υλικά όπως χαρτί/χαρτόνι, γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες, βρώσιμα λίπη και έλαια, ογκώδη υλικά, πράσινα απόβλητα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Με αυτό τον τρόπο σημαντικές ποσότητες προδιαλεγμένων ανακυκλώσιμων αποβλήτων και χρήσιμων υλικών θα μπορούν να συγκεντρώνονται και να αποθηκεύονται προσωρινά στο ΠΣ και κατόπιν να προωθούνται προς εργασίες επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης / ανάκτησης ή άλλες προκαταρτικές εργασίες.

Share

Τελευταία άρθρα

120 δήμοι στην πρώτη συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και επικεφαλής του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων, Γιάννης…

<span class="time_diff_disable">20:08 15-05-2024</span> ago

Το ΣτΕ δικαιώνει τον Κωνσταντέλλο για το… εντέλλεσθε

Δικαιώνει πλήρως τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, να εκδώσει εσωτερική διαταγή (εντέλλεσθε) με την…

<span class="time_diff_disable">20:00 15-05-2024</span> ago

MyTzoumerka… εν δράσει!

Σε έναν επισταμένο έλεγχο των μονοπατιών, τα οποία προτείνονται ως πεζοπορικές διαδρομές μέσα από την…

<span class="time_diff_disable">19:41 15-05-2024</span> ago

Αναβολή… για το «τέλος ταφής»

Σε αναβολή οδηγήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής της Κ.Ε.Δ.Ε κατά του «τέλους ταφής», στο Συμβούλιο…

<span class="time_diff_disable">13:32 15-05-2024</span> ago

Ευρωεκλογές 2024: Ο «οδικός χάρτης» άσκησης του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου

Αναλυτικό οδηγό με τη μορφή 14 + 1 σύντομων ερωτήσεων - απαντήσεων εξέδωσε το Υπουργείο…

<span class="time_diff_disable">13:28 15-05-2024</span> ago

Παρακολουθείστε LIVE τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αυτή την ώρα, στα γραφεία της ΚΕΔΕ. Κατά τη…

<span class="time_diff_disable">12:00 15-05-2024</span> ago