Δε. Απρ 29th, 2024

Δήμος Πατρέων: Φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα της πρωτεύουσας της Πελοποννήσου

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, συνεχίζοντας την υπεύθυνη και με πρόγραμμα προσπάθεια στο θέμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της πόλης μας, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης, που ξεκίνησε από το 2017, προχώρησε στην δεύτερη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα διανομή ζωοτροφής.

Η διανομή γίνεται με ίδιους πόρους του Δήμου, σε όλες τις φιλοζωικές  οργανώσεις της Πάτρας, σε μεμονωμένους εθελοντές φιλόζωους και σε φιλόζωους δημότες, που προσφέρουν την βοήθειά τους, όπου χρειαστεί και στο καταφύγιο του Δήμου.

Διανεμήθηκαν 21 τόνοι ξηράς τροφής, στην πλαζ της Αγυιάς, παρουσία και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Διονύση Πλέσσα, ο οποίος δήλωσε: «Συνεχίζουμε το έργο μας και στο θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο μας, σε συνεργασία πάντα με τις φιλοζωικές οργανώσεις, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του Δήμου μας. Στο πλαίσιο αυτής της καλής συνεργασίας, προχωρούμε σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, στην διανομή ξηράς τροφής, σε όλους όσοι εμπλέκονται σε καθημερινή βάση στο ζήτημα. Θυμίζουμε ξανά, ότι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, είναι άλλη μια αρμοδιότητα του κράτους, που μεταφέρθηκε στους Δήμους, χωρίς τους απαιτούμενους πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό και γι αυτό είναι συνεχής ο αγώνας μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Τονίζεται τέλος, ότι η όλη προσπάθεια, γίνεται παράλληλα με την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τον περιορισμό της αναπαραγωγής των ζώων συντροφιάς με στειρώσεις, αλλά και υιοθεσίας από το καταφύγιο που δημιούργησε εδώ και χρόνια στο Δρέπανο.