ΔΗΜΟΙ

Δήμος Μουζακίου: Αιτήσεις για προσωρινή στέγαση πλημμυροπαθών

Με το αρ. πρωτ. 8478/20-09-2023 έγγραφό του προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα προς την Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ., ο Δήμος Μουζακίου ζήτησε την παραχώρηση οικίσκων για κάλυψη επειγουσών αναγκών στέγασης πληγέντων δημοτών από τα πλημμυρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ντάνιελ».

Απαντώντας σχετικά το Υπουργείο (με το έγγραφο αρ. πρωτ. 20835/ΓΔστ6/3-10-2023), ζήτησε αναλυτικές πληροφορίες για τους πληγέντες της περιοχής μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης.

Έτσι, η Δημοτική αρχή καλεί τους ενδιαφερόμενους πλημμυρόπληκτους δημότες, να προσέλθουν το συντομότερο στους κατά τόπους Προέδρους των Κοινοτήτων για να καταθέσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά, με βάση τα οποία θα αναδειχθούν οι δικαιούχοι προσωρινής διαμονής σε οικίσκους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) οι οποίες αναγράφονται στο ως άνω αναφερόμενο απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

  • Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι ιδιοκτήτες των οποίων οι κατοικίες οι οποίες διέμεναν κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλες ή επικίνδυνες για χρήση, (σύμφωνα με το δελτίο επανελέγχου).
  • Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι πολίτες οι οποίοι διέμεναν την ημέρα εκδήλωση της φυσικής καταστροφής στην πληγείσα κατοικία και τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη της οικογένειάς τους που συνοικούσαν στην πληγείσα κατοικία και δεν διαθέτουν άλλη κενή κατοικία εντός του Δήμου όπως προκύπτει και από τα φορολογικά τους στοιχεία (Ε1, Ε2, Ε9).
  • Για τη διαπίστωση της χρήσης του πληγέντος κτιρίου ως κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος διαμονή σε οικίσκο, προσκομίζονται επιπλέον των άλλων δικαιολογητικών, εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτροδότησης της πληγείσας κατοικίας.
  • Οι οικίσκοι θα παραχωρηθούν για δύο χρόνια.

Οι επαφές του Δημάρχου κ. Θεοφάνη Στάθη και των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου Μουζακίου με την ηγεσία του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και τη Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ. θα συνεχιστούν μέχρι να δοθεί η έγκριση παραχώρησης των οικίσκων στους δικαιούχους πλημμυροπαθείς.

 

 

 

 

Share

Τελευταία άρθρα

120 δήμοι στην πρώτη συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και επικεφαλής του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων, Γιάννης…

<span class="time_diff_disable">20:08 15-05-2024</span> ago

Το ΣτΕ δικαιώνει τον Κωνσταντέλλο για το… εντέλλεσθε

Δικαιώνει πλήρως τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, να εκδώσει εσωτερική διαταγή (εντέλλεσθε) με την…

<span class="time_diff_disable">20:00 15-05-2024</span> ago

MyTzoumerka… εν δράσει!

Σε έναν επισταμένο έλεγχο των μονοπατιών, τα οποία προτείνονται ως πεζοπορικές διαδρομές μέσα από την…

<span class="time_diff_disable">19:41 15-05-2024</span> ago

Αναβολή… για το «τέλος ταφής»

Σε αναβολή οδηγήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής της Κ.Ε.Δ.Ε κατά του «τέλους ταφής», στο Συμβούλιο…

<span class="time_diff_disable">13:32 15-05-2024</span> ago

Ευρωεκλογές 2024: Ο «οδικός χάρτης» άσκησης του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου

Αναλυτικό οδηγό με τη μορφή 14 + 1 σύντομων ερωτήσεων - απαντήσεων εξέδωσε το Υπουργείο…

<span class="time_diff_disable">13:28 15-05-2024</span> ago

Παρακολουθείστε LIVE τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αυτή την ώρα, στα γραφεία της ΚΕΔΕ. Κατά τη…

<span class="time_diff_disable">12:00 15-05-2024</span> ago