Πα. Μάι 3rd, 2024

Δήμος Κιλκίς: Δωρεάν Wi-Fi σε δεκατέσσερα σημεία

Οι πολίτες και οι επισκέπτες του Δήμου Κιλκίς αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δεκατέσσερα σημεία της πόλης του Κιλκίς και μεγάλων πληθυσμιακά αστικών κέντρων για να επικοινωνούν ευχερέστερα, χάρη στη συμμετοχή του Δήμου Κιλκίς στο συγχρηματοδοτούμενο έργο ‘’WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο’’ το οποίο υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την διεύρυνση των ψηφιακών αγαθών που θα παρασχεθούν μέσω WiFi (Hotspots) σε επιλεγμένους υπαίθριους και κλειστούς δημόσιους χώρους επισφραγίζει το Μνημόνιο Συνεργασίας που συνυπέγραψαν χθες ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και οι εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος ‘’Ψηφιακός Μετασχηματισμός’’ και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που είναι ο κύριος έργου.

Με βάση το Μνημόνιο, που αποτελεί συμφωνία – πλαίσιο, οι ανάδοχοι των επιμέρους εκτελεστικών συμβάσεων θα αναλάβουν την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση των περιοχών ασύρματης πρόσβασης (access points, κεραίες, εργασίες εγκατάστασης κ.α.) στα ακόλουθα σημεία:

ΚΕΠ – πλατεία ταξί, πλατεία Ειρήνης, πλατεία ‘’Ζωοπάζαρο’’, πάρκο Φιλιππουπόλεως, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη – Δημοτικό Πάρκο – Κήπος, Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου – Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος, Κλειστό Γυμναστήριο – Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης, πεζόδρομος Νέας Σάντας, πλατεία Νέου Αγιονερίου, πλατεία Καμπάνη, πλατεία – αμφιθέατρο Σ.Σ. Μουριών, πλατεία- παιδική χαρά Κρηστώνης.

Οι προαναφερθείσες περιοχές κάλυψης επιλέγησαν με πληθυσμιακά κριτήρια και την συγκέντρωση κοινού σε μαζικούς χώρους (χώροι αναμονής – μετακίνησης, χώροι εκδηλώσεων, σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην επιδίωξη της μεγαλύτερης συνδεσιμότητας των πολιτών στην καθημερινότητά τους.

Συμβατική υποχρέωση των αναδόχων είναι και η διαχείριση, η παρακολούθηση και ο έλεγχος του εξοπλισμού ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης για τουλάχιστον τρία χρόνια. Ο εξοπλισμός της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης θα είναι εγκατεστημένος στα καθορισθέντα σημεία τουλάχιστον για πέντε χρόνια ενώ το κόστος για την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και την παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο βαρύνει τον Δήμο Κιλκίς.

Tο συγχρηματοδοτούμενο έργο WiFi4GR, είναι συμπληρωματική δράση της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας WiFi4EU.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν από τον περασμένο Φεβρουάριο στους χώρους του Δημαρχείου οι πολίτες, οι δημοτικοί σύμβουλοι και δημοτικοί υπάλληλοι και οι επισκέπτες και ότι η ψηφιακή ανάπτυξη θα επεκταθεί με την εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας στην περιοχή παρέμβασης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).