Πε. Δεκ 7th, 2023

Δήμος Ρεθύμνου: «Σέβομαι τη ζωή, οδηγώ νηφάλιος!»

 

Με κεντρικό σύνθημα «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!», ο  Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συμμετείχε και φέτος στην καθιερωμένη «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», η οποία διοργανώνεται ανελλιπώς  τα τελευταία  17 χρόνια σε πόλεις της Ευρώπης.

Στη χώρα μας, πανελλήνιος συντονιστής των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα», είναι το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».  Στόχος  είναι η ενημέρωση, η  ευαισθητοποίηση και η προτροπή των οδηγών  αλλά και επιβαινόντων σε οχήματα,  σε μια κοινή, συνειδητοποιημένη προσπάθεια για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα», σημαντικό ποσοστό εκ των οποίων προκαλείται από οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Στο Ρέθυμνο, λοιπόν,  το βράδυ  της π. Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 2023, στελέχη της Δ/νσης Πληροφορικής  – Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δ. Ρ. , του Δικτύου Εθελοντών Δ.Ρ. «ΡΕθελοντώ» και των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, φιλοξενήθηκαν στην τοπική επιχείρηση αναψυχής «Φράουλες», στην παραλιακή λεωφόρο, προκειμένου να ενημερώσουν τους  θαμώνες αλλά και  διερχόμενους  συμπολίτες  για τους σοβαρούς κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, μέσα από διάλογο αλλά και ενημερωτικό υλικό που τους διένειμαν.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στην οποία έλαβε μέρος ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης,  οι συμμετέχοντες θαμώνες κλήθηκαν να ορίσουν ένα μέλος της παρέας τους ως τον «οδηγό επιστροφής τους στο σπίτι», ο οποίος,  φορώντας το ειδικό βραχιολάκι που του χορηγήθηκε, ανέλαβε  τη δέσμευση να μην καταναλώσει αλκοόλ  κατά τη διάρκεια της βραδιάς, προκειμένου να μεταφέρει,  στη λήξη της, τους φίλους του με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Η ανταπόκριση των νέων που έλαβαν μέρος στη δράση ήταν ενθαρρυντική, γεγονός που επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα της σύμπραξης  του Δήμου Ρεθύμνης  με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», το οποίο  εστιάζει το σύνολο του έργου του  στην προσπάθεια προστασίας ανθρώπινων ζωών που θυσιάζονται κάθε χρόνο  σε τροχαία ατυχήματα που προκαλούν μεθυσμένοι οδηγοί.