ΔΗΜΟΙ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού σήμερα Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μουζακίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Καρδίτσας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μουζακίου και τις Μαίες του Κέντρου Υγείας, διοργάνωσαν με επιτυχία σημαντική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στο Μουζάκι.

Η κινητοποίηση αποτελούνταν απο τέσσερα σκέλη και συγκεκριμένα: α) Μεγάλη πορεία με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών, που άρχισε από την κεντρική πλατεία Μουζακίου και κατέληξε στο Δημαρχείο. β) Διανομή έντυπου υλικού σχετικό με τη δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης και τη σημασία της παγκόσμιας ημέρας πρόληψης του καρκίνου του μαστού. γ) Ενημερωτική ομιλία από την Επισκέπτρια Υγείας και Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας – Παραρτήματος Καρδίτσας κ. Ερμιόνη Βασιλού. δ) Ψηλάφηση μαστών από Μαίες του Κέντρου Υγείας σε όσες γυναίκες το επιθυμούσαν, στο ξύλινο κιόσκι που βρίσκεται στο προαύλιο του Δημαρχείου.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, με τον αριθμό των νέων περιστατικών, κάθε χρόνο, να υπολογίζεται στις 7.500! Ωστόσο, παρά την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο στις μέρες μας, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν στην εφαρμογή αποτελεσματικότερων θεραπευτικών παρεμβάσεων, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει. Έτσι, ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια και οι σύγχρονες θεραπείες πλέον μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει στο 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που υπάρχουν, η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

 

Share

Τελευταία άρθρα

Νότιο Πήλιο: Αναβάθμιση λιμενικών υποδομών

Στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον Λιμένα Κάτω Γλυφούρας (πρώην Ναυτικές Σχολές).

3 λεπτά ago

Η Ιθάκη διεκδικεί, επιμένει και κερδίζει

Το δίκαιο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης έγινε αποδεκτό.

22 λεπτά ago

191.654,40€ για αντιπυρική προστασία του Δημοτικού Δάσους Φιλιππιάδας

Δημιουργούνται σήμερα οι υποδομές που θα προστατεύσουν τον τόπο αύριο.

1 ώρα ago

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στα σχολεία Ραφήνας- Πικερμίου

Έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά είναι τα σχολεία στο…

1 ώρα ago

Οι νέοι της Καλαμάτας αλλάζουν την πόλη τους

Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει στο Youth Climate Action Fund του Bloomberg Philanthropies.

1 ώρα ago

Εξαιρούνται κυρώσεων του ΥΠΟΙΚ οι ΟΤΑ

Εκτός «κάδρου» αφήνει τους προϊσταμένους δήμων και Περιφερειών, αναφορικά με τις κυρώσεις για μη εμπρόθεσμη…

1 ώρα ago