Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης συμμετέχει στο Σχέδιο με τίτλο «ΑΛΜΑ» που αφορά στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με Αρχή Διαχείρισης τον ΟΠΕΚΑ. Στο Διαδημοτικό Σχήμα του Έργου συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου Αττικής και Δήμος Χαλανδρίου, με Διαχειριστή Φορέα την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.
Το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης με βασικό στόχο την άμεση μετάβαση, των παραπάνω ατόμων και οικογενειών, σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης και η επανένταξη τους στον κοινωνικό ιστό και στην αγορά εργασίας.
Στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης μέχρι σήμερα υπάρχουν δεκατρείς ωφελούμενοι της ομάδας-στόχου, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση και εξυπηρετήθηκαν. Τέσσερις από τους ωφελούμενους εντάχθηκαν πλήρως σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε δημιουργήσει στον Δήμο μας ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο συνεχώς προσπαθούμε να διευρύνουμε αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης και κάθε δυνατή συνεργασία. Μέσω αυτού του προγράμματοςτου Υπουργείου Εργασίας γίναμε ένας από τους πρώτους Δήμους που παρέχουν στέγαση σε αστέγους συμπολίτες μας και σε οικογένειες που διαβιούσαν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα. Ο στόχος μας είναι: κανένας συμπολίτης μας χωρίς προστασία.»
Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, προχώρησε σε εκτίμηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά το σεισμό στη…
Οι ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις γνωστικές τους λειτουργίες μέσα από στοχευμένες και…
«Ανάσα» για μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια είχε μείνει πίσω, χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος το…
Αυτοψία στην Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρο Περιφερειακής Θεσσαλονίκης (flyover).
Η δράση συμβάλλει στην αποτροπή της ρύπανσης του εδάφους και των υδάτινων πόρων.
Ένα νέο, πράσινο κεφάλαιο ανοίγει στον Ελαιώνα.