ΔΗΜΟΙ

Οι Δομές Αστέγων του Δήμου Πατρέων υποστηρίζουν το «Περπάτημα για την Ελευθερία» (Walk For Freedom)

Σημαντικό γεγονός για την Πάτρα, αποτέλεσε και φέτος το «Περπάτημα για την Ελευθερία» (Walk For Freedom), δράση που υποστήριξαν με τη συμμετοχή τους και οι εργαζόμενοι των «Συνεχιζόμενων Δομών Φιλοξενίας Αστέγων του Δήμου Πατρέων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο», που λειτουργεί ο ΚΟΔΗΠ, με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» – δράσεις ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, η δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και διοργανώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση “Α21”, το Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Ελλάδος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών (ΣΚΛΕ) και τη Co2gether. Τα βήματα των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών ενώθηκαν για την προάσπιση της ανθρώπινης αξίας, της ίσης μεταχείρισης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων (trafficking). Πρόκειται για ενέργεια παγκόσμιας διάστασης λαμβάνοντας υπόψη, ότι υπάρχει μέριμνα ώστε να διοργανώνεται παράλληλα, σε πολυάριθμες πόλεις ανά τον κόσμο, που συμπράττουν για τον ίδιο σκοπό. Για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Πάτρα το 2019 κι έκτοτε παραμένει ως ετήσιος θεσμός, εντός του Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει σιωπηλή πορεία, με συνθήματα και ενημερωτικό υλικό σχετικά με την εμπορία ανθρώπων – είναι κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια σ΄όλες τις σύγχρονες μορφές δουλείας, ανοιχτή για συμμετοχή σε κάθε πολίτη αλλά και εκπρόσωπο φορέων.

Αναμφισβήτητα, η εμπορία και διακίνηση των ανθρώπων είναι ένα ευαίσθητο θέμα και σημαντικό πρόβλημα, απόρροια και αυτό του εκμεταλλευτικού κοινωνικού συστήματος. Είναι σοκαριστικό, ότι υπάρχουν εκατομμύρια σκλάβοι στον κόσμο σήμερα, το 99% των ατόμων που τη βιώνουν δυστυχώς δεν διασώζονται και μάλιστα ένα στα τέσσερα θύματα είναι παιδιά!

Είναι γεγονός, ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες που με τη λειτουργία τους υποστηρίζουν ανθρώπους σε καθημερινή βάση, καλούνται όλο και πιο συχνά πλέον, να διαχειριστούν το ζήτημα αυτό, ξεκινώντας καταρχάς από τη σωστή αναγνώριση ενός περιστατικού, ως τέτοιας φύσης.

Οι «Συνεχιζόμενες Δομές  Φιλοξενίας Αστέγων του Δήμου Πατρέων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο» παραμένουν σε συνεχή εγρήγορση, αναλαμβάνοντας δράση για ζητήματα προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών αξιών (οδός Μπουκαρούρη 100, Πάτρα / τηλ: 2610-342995).

 

Share

Τελευταία άρθρα

Ενεργειακές παρεμβάσεις σε τέσσερα σχολέια των Αγ. Αναργύρων

Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων προχωρά ο δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, στο πλαίσιο της…

14 ώρες ago

Απολογισμός των 2,5 ετών διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Στην Π.Ε. Ροδόπης συνεχίστηκε ο κύκλος των απολογιστικών παρουσιάσεων του Χριστόδουλου Τοψίδη στις πέντε Περιφερειακές…

14 ώρες ago

Το σχέδιό της για τη νέα ΚΑΠ κατέθεσε η Π. Πελοποννήσου

Το πλαίσιο «Πελοπόννησος 2035», θέτοντας μια καθαρή πολιτική προτεραιότητα η νέα ΚΑΠ δεν μπορεί να…

14 ώρες ago

Αύξηση πυρκαγιών και συλλήψεων για εμπρησμό

Για την ανησυχητική αύξηση της συχνότητας των πυρκαγιών στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τον επιχειρησιακό…

15 ώρες ago

Συνεργασία Π. Φαλήρου και Ε.Ε.Σ. για την ασφάλεια στο νερό

Με δράσεις ενημέρωσης για την ασφάλεια στο νερό, Παλαιό Φάληρο και Ερυθρός Σταυρός, τίμησαν την…

15 ώρες ago

Ο Omar Faruk Tekbilek γέμισε μουσική ειρήνη το Ζάππειο

Iδανικά το 1ο Attica Roots Festival έκλεισε o διάσημος πρεσβευτής της παγκόσμιας ειρήνης, Faruk Tekbilek…

15 ώρες ago