ΔΗΜΟΙ

Οι Δομές Αστέγων του Δήμου Πατρέων υποστηρίζουν το «Περπάτημα για την Ελευθερία» (Walk For Freedom)

Σημαντικό γεγονός για την Πάτρα, αποτέλεσε και φέτος το «Περπάτημα για την Ελευθερία» (Walk For Freedom), δράση που υποστήριξαν με τη συμμετοχή τους και οι εργαζόμενοι των «Συνεχιζόμενων Δομών Φιλοξενίας Αστέγων του Δήμου Πατρέων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο», που λειτουργεί ο ΚΟΔΗΠ, με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» – δράσεις ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, η δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και διοργανώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση “Α21”, το Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Ελλάδος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών (ΣΚΛΕ) και τη Co2gether. Τα βήματα των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών ενώθηκαν για την προάσπιση της ανθρώπινης αξίας, της ίσης μεταχείρισης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων (trafficking). Πρόκειται για ενέργεια παγκόσμιας διάστασης λαμβάνοντας υπόψη, ότι υπάρχει μέριμνα ώστε να διοργανώνεται παράλληλα, σε πολυάριθμες πόλεις ανά τον κόσμο, που συμπράττουν για τον ίδιο σκοπό. Για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Πάτρα το 2019 κι έκτοτε παραμένει ως ετήσιος θεσμός, εντός του Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει σιωπηλή πορεία, με συνθήματα και ενημερωτικό υλικό σχετικά με την εμπορία ανθρώπων – είναι κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια σ΄όλες τις σύγχρονες μορφές δουλείας, ανοιχτή για συμμετοχή σε κάθε πολίτη αλλά και εκπρόσωπο φορέων.

Αναμφισβήτητα, η εμπορία και διακίνηση των ανθρώπων είναι ένα ευαίσθητο θέμα και σημαντικό πρόβλημα, απόρροια και αυτό του εκμεταλλευτικού κοινωνικού συστήματος. Είναι σοκαριστικό, ότι υπάρχουν εκατομμύρια σκλάβοι στον κόσμο σήμερα, το 99% των ατόμων που τη βιώνουν δυστυχώς δεν διασώζονται και μάλιστα ένα στα τέσσερα θύματα είναι παιδιά!

Είναι γεγονός, ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες που με τη λειτουργία τους υποστηρίζουν ανθρώπους σε καθημερινή βάση, καλούνται όλο και πιο συχνά πλέον, να διαχειριστούν το ζήτημα αυτό, ξεκινώντας καταρχάς από τη σωστή αναγνώριση ενός περιστατικού, ως τέτοιας φύσης.

Οι «Συνεχιζόμενες Δομές  Φιλοξενίας Αστέγων του Δήμου Πατρέων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο» παραμένουν σε συνεχή εγρήγορση, αναλαμβάνοντας δράση για ζητήματα προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών αξιών (οδός Μπουκαρούρη 100, Πάτρα / τηλ: 2610-342995).

 

Share

Τελευταία άρθρα

Αγιασμοί αύριο σε 3 νέα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων

Πρώτη μέρα για όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

9 λεπτά ago

Ιωάννινα: Πως οι ιδέες των μαθητών μετατρέπονται σε δράση για την κοινότητα

Διαδικτυακό webinar με επίκεντρο τη βιώσιμη κινητικότητα και την αλλαγή καθημερινών συνηθειών.

25 λεπτά ago

Δωρεάν ιστορικοί περίπατοι στη Θεσσαλονίκη

Δείτε που και πότε θα γίνουν. Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή.

38 λεπτά ago

Ψηφιακές οι Αθλητικές Υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα

Στην ψηφιακή εποχή περνούν οι αθλητικές υπηρεσίες του δήμου Βύρωνα ο οποίος από τη Δευτέρα,…

41 λεπτά ago

Kαλαμάτα: Αυτοψία Βασιλόπουλου στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας

Σε εξέλιξη η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

45 λεπτά ago

Αυτοψία Μώραλη σε σχολεία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Την κατάσταση των σχολείων της πόλης, μετά το πέρας των εργασιών συντήρησης και ανακαίνισης που…

1 ώρα ago