Πε. Δεκ 7th, 2023

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Σουηδίας είχε ο Δήμαρχος Χανίων

Τον Πρέσβη της Σουηδίας συνόδευσε, η επίτιμη Πρόξενος της Σουηδίας στην Κρήτη, Συρματένια Παρασχάκη ενώ από πλευράς του Δήμου Χανίων, παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρέσβης της Σουηδίας σημείωσε ότι κάθε χρόνο το 10% των Σουηδών επισκέπτεται την Κρήτη, γεγονός που ευνοείται και από παγκοσμίως γνωστή φιλοξενία των Κρητικών.

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει θέσει ο Δήμος Χανίων στον τομέα του τουρισμού προκειμένου να προσφέρει στον επισκέπτη των Χανίων την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, με τον κ. Borgstam να εύχεται στον κ. Σημανδηράκη κάθε επιτυχία. Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Σημανδηράκης προσέφερε στον Πρέσβη της Σουηδίας ως αναμνηστικό ενθύμιο γραφείου με τη γραφιστική αποτύπωση εμβληματικών σημείων των Χανίων, καθώς και την έκδοση της έκθεσης: «Κωνσταντίνος Βολανάκης: Νόστος της θάλασσας, έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» που φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.