Πε. Μάι 9th, 2024

Παρασκευή Πετρίδου: Υποψήφια στη Βάρη για έναν δήμο με κοινωνικό πρόσωπο

Πρόθυμη να εργαστεί σκληρά για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η Παρασκευή Πετρίδου, η οποία κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Η Παρασκευή Πετρίδου είναι σύζυγος και μητέρα 2 παιδιών. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Διεθνών επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί στον τομέα διοίκησης σε πολυεθνικές εταιρίες όπως η Coca-Cola, Novartis, Antenna Group, Olympic Airways. Τα τελευταία χρόνια διαπρέπει στον Τομέα των Νεοφυών Επιχειρήσεων στο πλευρό του γνωστού Angel Investor και μέλος της Endeavor, Ανάργυρου Κανινή.

Η Παρασκευή Πετρίδου, είναι μια νέα δυναμική γυναίκα, επιχειρηματίας και μητέρα με ιδιαίτερες ευαισθησίες στις ανάγκες των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και είναι έτοιμη να κάνει έργο στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Τον Ιούνιο κατέθεσε πρόταση στη θερμοκοιτίδα του Ε.Β.Ε.Α. (ΘΕΑ/ Athens Incubator), στο έργο που προάγει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα η οποία και έτυχε θερμής υποδοχής και επιλέχθηκε μεταξύ 1600 συμμετοχών. Στόχος η ίδρυση start up που εστιάζει στις ανάγκες των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και προάγει τις βέλτιστες πρακτικές και λύσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς σε πολλαπλά επίπεδα.

Επίσης, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης συμμετέχει στην ομάδαεργασίας πρωτοποριακού προγράμματος που σχετίζεται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε κοινωνικές δράσεις με πιο πρόσφατη τη το 1ο φεστιβάλ του Δήμου Διονύσου υπό την αιγίδα της Unesco και της Action Arτ. Είναι μέντορας στο κέντρο Επιχειρηματικότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ενώ στο εξωτερικό αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία της με τον παγκοσμίου φήμης μέντορα της Google, Amazon και άλλων κορυφαίων εταιρειών, Ben Lamorte.