Σα. Απρ 27th, 2024

Αλέξανδρος Τζεφεράκος: Μαζί συνεχίζουμε να κάνουμε τον Πειραιά Νικητή!

Ο Αλέξανδρος Τζεφεράκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Μανιάτικα. Είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Διευθυντής στην «Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης ΡΕΑ» και Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της Κλινικής «ΡΕΑ». Το 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με τον «ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ» και τον Γιάννη Μώραλη. Τοποθετήθηκε από τον Δήμαρχο ως «Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος με αντικείμενο την Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων». Το 2019 εξελέγη για 2η φορά Δημοτικός Σύμβουλος. Τοποθετήθηκε ως πρώτος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στη νεοσύστατη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πειραιά από το 2019 έως το 2021. Ο Δήμαρχος του εμπιστεύτηκε τη θέση του Προέδρου Δ.Σ. της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π) για 2 θητείες από το 2019 έως το 2023. Είναι παντρεμένος με την Τζώρτζια Ξυπολιτίδη και έχουν δύο γιους Μαιευτήρες-Γυναικολόγους, τον Δημήτρη και τον Αριστείδη.

Το 2014 ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη να συνεισφέρει ενεργά στα κοινά της πόλης με Δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη και όραμα να γίνει ο Πειραιάς νικητής, στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον. Στην προσπάθεια αυτή ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή. Με συνέπεια και αδιάλειπτη παρουσία σε όλες τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως Εντεταλμένος Σύμβουλος για την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων του Δήμου συνέβαλε στην εξασφάλιση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και εργαλείων που μεταμορφώνουν σταδιακά τον Πειραιά.

Ως πρώτος Πρόεδρος στη νεοσύστατη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, αγωνίστηκε για να έρθουν στο επίκεντρο τα θέματα ισότητας των φύλων στις πολιτικές του Δήμου, των δικαιωμάτων των γυναικών, την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, με σειρά από δημόσιες παρεμβάσεις, διοργάνωση δεκάδων θεματικών εκπομπών στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και με συμμετοχή σε εκδηλώσεις και ημερίδες σχετικές με την ισότητα και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, το ιστορικό “Κανάλι 1” έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα. Υλοποιήθηκε η μεταστέγαση του σταθμού σε νέες, υπερσύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις στην οδό Σκουζέ, ικανοποιώντας μια διαχρονική ανάγκη ανάπτυξης και εξέλιξης του ραδιοφώνου όλων των Πειραιωτών. Εκσυγχρονίστηκε η λειτουργία του οργανισμού, εξορθολογήθηκαν τα οικονομικά του, ενώ, ταυτόχρονα, με δική του εισήγηση ανανεώθηκε ριζικά το ραδιοφωνικό πρόγραμμα, αυξάνοντας την ακροαματικότητα, καθώς και τα έσοδα από διαφημίσεις και χορηγίες.

 

*O Αλέξανδρος Τζεφεράκος είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π) και  υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του “Πειραιά Νικητή”