Κυ. Μάι 5th, 2024

Σπύρος Πώρος: Στόχος μου η πραγματική ανάπτυξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπειτα από 30 χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας, η συμμετοχή μου έπειτα από κάλεσμα του φίλου Γ. Μώραλη στο συνδυασμό “ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ”, αποτελεί τιμή & δέσμευση για την ιδιαίτερη πατρίδα μου τον Πειραιά.

Το όραμα μου κυρίως πολιτιστικό, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσα από την παιδεία, την ψυχική ισορροπία & τη δημιουργία που μόνο καλλιτεχνικές δράσεις προσφέρουν στον άνθρωπο!

Στόχος μου, να αγκαλιάσουμε και να κινητοποιήσουμε σαν Δήμος τις ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις και καλλιτέχνες, ώστε να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας. Προγράμματα δλδ σε κάθε κοινοτικό διαμέρισμα λαϊκής επιμόρφωσης. Παράλληλα με δράσεις στις σύχρονες τέχνες, τα γράμματα & τον αθλητισμό, δίπλα στους πολίτες του Πειραιά, συμβάλλοντας έτσι στη ψυχαγωγία και τη διαμόρφωση μια σύγχρονης συλλογικής συνείδησης & στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης.

Η σύσταση ενός θεσμού που θα μπορούσε να ονομαστεί Pireαus Culture net, ένα δίκτυο πολιτισμού δηλαδή που θα ενώνει με ετήσια πολιτιστικά δρώμενα τον Πειραιά με αδελφοποιημένες πόλεις Λιμάνια της Ε.Ε.

Οραμά μου αυτός ο συνδετικός κρίκος να ενώνει ταυτόχρονα πολιτιστικούς φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς δημιουργώντας ένα ενεργό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πλαίσιο για τους δημότες μας, τους επισκέπτες, τους καλλιτέχνες και τα ιδρύματα.

Συνεργασίες δλδ με βάση τον Πολιτισμό που θα προσφέρουν δικτύωση με σκοπό την αύξηση της πρόσβασης σε ποιοτικό, οικονομικό και πολιτιστικό προγραμματισμό σε όλες τις γειτονιές.

Παραστάσεις Μουσικής και θεάτρου, εικαστικά και εκθέσεις, Φεστιβάλ υψηλής ποιότητας , η αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και των υποδομών δίνοντας έτσι το “άλας” της ζωής, το ευ ζην, στους πολίτες του Πειραιά.

Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου, με ζητούμενο τον Πολιτισμό ως η τέχνη του Ευ Ζην. Αυτό είναι το ζητούμενο και το μέλημα.

Γιατί όπου και να πάω δε βρίσκω άλλο λιμάνι!!!

*Ο Σπύρος Πώρος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή