Τρ. Μάι 7th, 2024

O Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση της εφημερίδας “Το Βήμα”

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στην ειδική εκδήλωση για την εικαστική έκθεση της εφημερίδας «Το Βήμα» «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των μαθητών», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου, η Πρόεδρος της ALTER EGO MEDIA Φωτεινή Υψηλάντη, ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεράσιμος Σιάσος, ο Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Εμμανουήλ Μαυρομμάτης και ο Διευθυντής του Βήματος, Γιώργος Μαντέλας.

Η έκθεση αναδεικνύει τον σπουδαίο θεσμό των Μαθητικών Εφημερίδων που καθιέρωσε «Το Βήμα» και «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή οι φορείς της παιδείας σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Η ιστορική εφημερίδα άνοιξε τις σελίδες της στα σχολεία της χώρας επιλέγοντας ένα Γυμνάσιο ή Λύκειο από διαφορετική πόλη κάθε μήνα, για να δώσει φωνή στους μαθητές και τις μαθήτριες, ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους εφημερίδα. Ο θεσμός απέσπασε πρόσφατα ειδική τιμητική διάκριση στα «Educational Leaders Awards».

Στην έκθεση εκτίθενται τα εξώφυλλα των Μαθητικών Εφημερίδων, πραγματικά έργα τέχνης, που φιλοτέχνησαν εικαστικοί, φοιτητές και απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών μαζί με τα πρωτότυπα έργα ζωγραφικής.