Κυ. Μάι 5th, 2024

Σίσσυ Αλιγιζάκη: Με υπερηφάνεια βραβεύσαμε τα παιδιά του Πειραιά

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου-Λυκείου Θηλέων Πειραιά από τη Διεύθυνση Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά οι διήμερες βραβεύσεις των απόφοιτων των Λυκείων του Πειραιά που κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ τo 2023. Τους μαθητές βράβευσαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Ασπασία (Σίσσυ) Αλιγιζάκη.

Η κ. Αλιγιζάκη εξέφρασε τη συγκίνηση της για τις εκδηλώσεις που έγιναν πλέον αγαπημένος θεσμός για την πόλη και συνεχίζονται.

Είπε χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τα παιδιά μας και αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια όταν τα βραβεύουμε. Ο δήμος Πειραιά και ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης αναγνωρίζουν τους κόπους των μαθητών της πόλης μας και τους επιβραβεύουν για να πάνε ακόμη πιο ψηλά, να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρα τους. Η τιμητική εκδήλωση των βραβείων που κάνουμε τα τελευταία χρόνια ταυτόχρονα δίνει μεγάλη χαρά και στους γονείς τους που είναι πλάι τους και αγωνίζονται μαζί τους. Πολλά συγχαρητήρια! Εμείς θα είμαστε δίπλα τους».

Η Σίσσυ Αλιγιζάκη, η οποία είναι ξανά υποψήφια δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, σημείωσε ότι οι βραβεύσεις αυτές είναι ένα μέρος μόνο από τις παρεμβάσεις που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο Παιδείας στο Δήμο Πειραιά.

Και πρόσθεσε: «τώρα που τέλειωσε μια τετραετία ευθύνης και οι πολίτες ψηφίζουν για την επόμενη, θέλω να πω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που στη διάρκεια της θητείας μου ως Αντιδημάρχου Παιδείας επιτεύχθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης μας, όπως ολική ανακατασκευή όλων των σχολικών κλειστών γυμναστηρίων, συντήρηση και βελτίωση των σχολικών κτηρίων και σχ. υποδομών για ΑμεΑ, δρομολόγηση της οικοδόμησης του 7ου Γυμνασίου Πειραιά και της Επέκτασης Μουσικού Σχολείου (με προοπτική ολοκλήρωσης μέσα στην επόμενη διετία), δημιουργία παιδικών χαρών μέσα σε πολλά νηπιαγωγεία, ενίσχυση των σχολείων μας με υπολογιστές, τάμπλετ, διαδραστικούς πίνακες, σετ ρομποτικής, δημιουργία και λειτουργία τριών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης κ.α.

Η Σίσσυ Αλιγιζάκη μας τόνισε πως έγιναν πολλά αλλά με τη στήριξη των πολιτών του Πειραιά στις 8 Οκτωβρίου μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα.