Πε. Μάι 2nd, 2024

Πάνος Ρέππας για την 3η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά – «Ήταν η πιο πετυχημένη γιορτή ανακύκλωσης έως τώρα»

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, η 3η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με την εταιρεία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

Η πλατεία Κοραή από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ «πλημμύρισε» από χαρούμενες φωνές και παιδικά χαμόγελα, αλλά και από μεγαλύτερους δημότες και επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μέσα από ενημερωτικές δράσεις και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά.

Επίσης, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς, τα μικρά παιδιά αντιλήφθηκαν καλύτερα τη σημασία της ανακύκλωσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης ανακύκλωσαν στο Πολυκέντρο Ανακύκλωσης, πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες, συμμετέχοντας σε κληρώσεις για μεγάλα δώρα.

Στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, οι μαθήτριες και οι μαθητές δημοτικών σχολείων του Πειραιά, είχαν την ευκαιρία να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση, όπως : Λαβύρινθος, Φιδάκι, Puzzle, Ηχητικό Κουίζ, Παιχνίδι Μνήμης και Παρατηρητικότητας, Μπάσκετ, Φουσκωτό πάρκο ανακύκλωσης.

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν την «κυρία Καθαρούλα» στο μαγαζάκι της, όπως στο ομότιτλο βιβλίο που διένειμε ο Δήμος Πειραιά στα σχολεία της πόλης.
Οι αγαπημένοι παραγωγοί του My Radio 104,6 Κατερίνα Ζαρίφη και Χάρης Χρονόπουλος, μετέδωσαν ζωντανά τον παλμό της γιορτής από το VAN του σταθμού, που βρισκόταν στην πλατεία Κοραή.

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» πήρε ο ανεπανάληπτος κωμικός Αλέξανδρος Τσουβέλας, ο οποίος μέσα από το αστείρευτο χιούμορ του, μετέφερε σε μικρούς και μεγάλους το μήνυμα της ανακύκλωσης.

 

Η 3η Γιορτή Ανακύκλωσης, ολοκληρώθηκε με την γεμάτη κέφι και παλμό συναυλία «Zero Waste Concert» με τους δημοφιλείς καλλιτέχνες Μιχάλη Stavento και Ήβη Αδάμου, οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό με τις μουσικές τους επιτυχίες.

Στο τέλος της γιορτής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας μαζί με τον Αλέξανδρο Τσουβέλα βράβευσαν τα τρία πρώτα δημοτικά σχολεία του Δήμου Πειραιά, 50ο, 54ο και 33ο, τα οποία πέτυχαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών σε κιλά και εξασφάλισαν τη θέση τους στο βάθρο του 1ου «Έξυπνου» Σχολικού Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης.

Το 1ο «Έξυπνο» Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης διενεργήθηκε καθ΄όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, με δυναμική κατάταξη βάσει των επιδόσεων κάθε σχολείου. Ο Δήμος Πειραιά παρέχει την καινοτόμο υπηρεσία καταγραφής της ανακύκλωσης στα δημοτικά σχολεία, όπου έχουν τοποθετηθεί ζυγαριές σε κάδους ανακύκλωσης, προτρέποντας τα παιδιά να ανακυκλώνουν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Επιπλέον, στη γιορτή κληρώθηκαν και προσφέρθηκαν δώρα στους τυχερούς που ανακύκλωσαν όλη την ημέρα, όπως παιδικά ποδήλατα, tablets, smartwatches, ηλεκτρικό ποδήλατο κ.ά.
Η εφετινή Γιορτή Ανακύκλωσης, είχε έναν ακόμα σπουδαίο σκοπό. Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε κουτί συγκέντρωσης χρημάτων για την υποστήριξη του 9χρονου Γιάννη Κορολόγου στη δύσκολη μάχη που δίνει για τη ζωή του.

Να σημειωθεί ότι, τον φιλανθρωπικό αυτό σκοπό είχε και η θεατρική παράσταση : «Η Κιβωτός του Νώε ταξιδεύει με τον Καραγκιόζη», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Κοραή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 3ης Γιορτής Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, παρουσία εκατοντάδων πολιτών.

Σε αυτή την θεατρική, διαδραστική και μουσική παράσταση, μέσα από το Θέατρο Σκιών, το θεατρικό παιχνίδι και τα μηνύματα του έργου, τα παιδιά έμαθαν για τις αξίες της ανακύκλωσης, της συνεργασίας και της αρμονικότητας.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, δήλωσε:

«Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας περισσότερα από 700 παιδιά από σχολεία της πόλης επισκέφθηκαν την 3η Γιορτή Ανακύκλωσης. Παίξαμε, διασκεδάσαμε, μάθαμε μέσα από το παιχνίδι τη σημασία της ανακύκλωσης και το πόσο ωφελεί την πόλη μας και το περιβάλλον.

O My Radio 104,6 μετέδωσε ζωντανά τη γιορτή, μαζί μας ήταν ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και ακολούθησε η μεγάλη συναυλία με τον Μιχάλη Stavento και την Ήβη Αδάμου.
Περάσαμε πολύ όμορφα και θεωρώ ότι ήταν η πιο πετυχημένη γιορτή ανακύκλωσης έως τώρα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ όλο τον κόσμο που ήταν μαζί μας».