Κυ. Μάι 5th, 2024

Εκδηλώσεις στη Ζάτουνα στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Δυο χρόνια από το θάνατο του Μίκη κι ο Μίκης είναι εδώ! Στο Μουσείο του, το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας… Σε όλη την Ελλάδα και στις καρδιές μας!
Με ένα διήμερο πολιτικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων τιμά τον μεγάλο συνθέτη, αγωνιστή και στοχαστή Μίκη Θεοδωράκη, το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, ο δήμος Γορτυνίας και Ο σύλλογος Οι φίλοι της Μουσικής, με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη συμμετοχή του Ιδρύματος Γρηγόρη Λαμπράκη.
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη Αρκαδίες Ζάτουνα, πραγματοποιείται αύριο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, δύο χρόνια από το θάνατό του Μίκη, με ένα πλήθος εκδηλώσεων μνήμης, τιμής και αναστοχασμού που θα πραγματοποιηθούν στο «Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας» και στους εξωτερικούς χώρους.
Με αφιέρωμα στα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και τους Λαμπράκηδες του Μίκη, με την τοποθέτηση σταντ με το χάρτη – σχέδιο απόδρασης του Μίκη από τη Ζάτουνα, με την παρουσίαση του σχεδίου υλοποίησης του Εικονικού Ψηφιακού Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, με μνήμες και διηγήσεις και με συναυλίες από την ΕΛΜΕ Ευβοίας και την Παιδική Νεανική χορωδία Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας…

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα με :
Εγκαίνια ΄Εκθεσης με θέμα «60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη» και επιμέλεια – ξενάγηση από την Βάλια Βράκα, υπεύθυνη αρχείου Ελληνικής Μουσικής της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» .
Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους: Ευστάθιο Κούλη, δήμαρχο Γορτυνίας, Αλέξανδρο Χαρκιολάκη, διευθυντή Συλλόγου « Οι Φίλοι της Μουσικής», Γρηγόρη Λαμπράκη, πρόεδρο «Ιδρύματος Γρηγόρη Λαμπράκη» και Παρασκευά Παρασκευόπουλο, πρόεδρο «Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας»
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι : Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής, τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάντζιος, βουλευτής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΚΚΕ, μήνυμα – χαιρετισμός από τον συμπατριώτη Αρκά και Γορτύνιο, από τα Λουτρά Ηραίας, σκηνοθέτη του «Ζ» Κώστα Γαβρά και παρέμβαση Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, προέδρου Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.
Αμέσως μετά, στις 8.45 μ.μ. θα ακολουθήσει Μουσικό αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη από την ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11 το πρωί θα γίνει Επιμνημόσυνη δέηση, στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Ζάτουνας και θα ακολουθήσουν Μνήμες και Διηγήσεις στο «Καφενείο του Μίκη».
Στις 12.30 μ.μ. θα γίνει η υπαίθρια τοποθέτηση Stand, με τον ιδιόχειρο χάρτη – σχέδιο απόδρασης του Μίκη !
Στις 7 το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του Σχεδίου υλοποίησης του «Ψηφιακού Εικονικού Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας», από τους: πρόεδρο «Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας», Παρασκευά Παρασκευόπουλο, Δήμαρχο Γορτυνίας, Ευστάθιο Κούλη, Διευθυντή Συλλόγου «Φίλων της Μουσικής» Αλέξανδρο Χαρκιολάκη, Υπεύθυνη αρχείου Ελληνικής Μουσικής της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» Βάλια Βράκα και τον εκπρόσωπο της NOVA, Πέτρο Ζησιμόπουλο.
Θα ακολουθήσουν τιμητικές βραβεύσεις και η βραδιά θα κλείσει με Συναυλία, στις 8.30 μ.μ., με την Παιδική – Νεανική Χορωδία του» Μουσείου Μίκη Θεοδωράκης Ζάτουνας, με μαέστρο τον Στέφανο Καρδιόλακα και με μικρό αφιέρωμα στον συμπατριώτη , Αρκά και Γορτύνιο από τη Κοντοβάζαινα, ποιητή Τάσο Λειβαδίτη.