Πε. Μάι 2nd, 2024

Επιδότηση ενοικίου από τον Δήμο Αθηναίων

Επιδότηση ενοικίου σε νέους και οικογένειες με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων, σε μια προσπάθεια επανακατοίκησης των ιστορικών γειτονιών της πρωτεύουσας.

Η κάλυψη του ενοικίου αφορά 257 κατοικίες, σε πρώτο στάδιο, απευθύνεται  σε νέους από 25 ως 29 ετών που κατοικούν στα διοικητικά όρια του Δήμου και δεν έχουν δικό τους σπίτι.   Το πρόγραμμα υλοποιείται με σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Η διαχείριση του φιλόδοξου προγράμματος θα γίνει από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάνννης αναφερόμενος στο πρόγραμμα στέγασης «Κάλυψη» τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Είμαστε σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, δημιουργούμε συμπράξεις και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο, ώστε να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του σύγχρονου προβλήματος της στέγασης. Μέσα από το πρόγραμμα “Κάλυψη” δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες νέες και νέους -με χαμηλά εισοδήματα- να αποκτήσουν, για τα επόμενα τρία χρόνια, δωρεάν στέγη στην Αθήνα. Η πόλη έχει ανάγκη τους νέους κι εμείς στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που θα τούς δώσει το κίνητρο να παραμείνουν εδώ».

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στον Δήμο Αθηναίων με καταληκτική ημερομηνία την 27η Ιουλίου.

Προτεραιότητα δίνεται σε πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες, σε άτομα με αναπηρία, σε νοικοκυριά στα οποία υπάρχει δικαστική απόφαση έξωσης και σε μονογονεϊκές.

Περικλής Καπετανόπουλος