Δε. Απρ 29th, 2024

Κώστας Τζιούμης:«Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας για να καταφέρουν να επιβιώσουν»

Περιοχές του Δήμου Τρίπολης, που επλήγησαν από την ισχυρή χαλαζόπτωση της Κυριακής, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, την Τρίτη 27/6/2023.

Ο κ. Τζιούμης συνομίλησε με πληγέντες παραγωγούς και σε δηλώσεις του τόνισε: «Πρόκειται για ζημιές που είναι σχεδόν ολοσχερείς. Οι αγρότες μας βλέπουν -για άλλη μία φορά- την παραγωγή τους να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτές είναι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Εμείς από την πρώτη στιγμή επικοινωνήσαμε με τους τοπικούς Προέδρους και στη συνεχίσαμε με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε την περιοχή της Μαντινείας, ενώ αύριο θα βρίσκεται σε στην περιοχή του Λεβιδίου, για να κινηθούν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διαδικασίες, με σκοπό να γίνει η ακριβής εκτίμηση της ζημιάς και να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις.

Δυστυχώς, σε μια περίοδο που οι αγρότες πλήττονται από τις αυξήσεις των τιμών (φαρμάκων, ρεύματος, πετρελαίου), έρχεται και η καταστροφή που προκάλεσαν οι καιρικές συνθήκες. Σε μια χρονιά μάλιστα που είναι ήδη “προβληματική” με τις πολλές μη αναμενόμενες βροχοπτώσεις.

Θα πρέπει η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στον πρωτογενή τομέα, σε αγρότες και κτηνοτρόφους, για να στηριχθούν και να επιβιώσουν. Είμαστε στη φάση να μπορέσουν να επιβιώσουν και να μην εγκαταλείψουν τα χωράφια τους.»