Κυ. Ιούλ 21st, 2024

Σημαντικό δώρο για τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης από τον Δήμο Fürth της Γερμανίας

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης παρέλαβε ένα σπουδαίο δώρο από εκπροσώπους της Γερμανικής πόλης Fürth, ένα σάρωθρο που θα αξιοποιηθεί για τη διατήρηση της καθαριότητας της περιοχής μας. Η Fürth είναι αδελφοποιημένη πόλη με την πόλη του Ξυλοκάστρου και οι στενοί δεσμοί φιλίας διατηρούνται για 25 περίπου χρόνια με την περιοχή.

Ως αντάλλαγμα στο τόσο μεγάλο δώρο που πρόσφεραν οι φιλοξενούμενοι, ο Δήμαρχος του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Βλάσης Τσιώτος προέβη στη δημοσίευση του website στη Γερμανική γλώσσα, μια κίνηση που ετοιμαζόταν από καιρό και αναμένεται να δώσει νέα τουριστική πνοή στην ευρύτερη περιοχή.

Η μετάφραση των κειμένων του τουριστικού portal γίνεται από την κ. Ines Kaffee, η οποία βοήθησε καθοριστικά στην ομαλή έκβαση της επίσκεψης των φίλων Γερμανών.

«Έχουμε έναν ισχυρό σύμμαχο» – Η τελετή παράδοσης – παραλαβής
Η επίσημη τελετή παράδοσης και παραλαβής του σαρώθρου έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Sikyon Coast, το ξενοδοχείο στο οποίο κάποτε έζησε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός αλλά και σημαντικές προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων.

Ο κ. Β. Τσιώτος, αφού καλωσόρισε κι επίσημα τους φιλοξενούμενους, τους ευχαρίστησε θερμά για τη σπουδαία τους προσφορά στον τόπο μας, που αποδεικνύεται γι’ ακόμη μια φορά μέσα από το εργαλείο καθαρισμού που δώρισαν για να βοηθήσουν τις ανάγκες του Δήμου. «Η αδελφοποίηση των πόλεων μας αυτά τα χρόνια σφυρηλάτησε στενούς δεσμούς σεβασμού, κατανόησης, φιλίας και αλληλεγγύης», ανέφερε ο Δήμαρχος και συνέχισε «αισθάνομαι τυχερός γιατί πλέον έχουμε έναν ισχυρό σύμμαχο απέναντι στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε Δήμος».

Ο Δήμαρχος της Fürth Markus Braun, από την άλλη, είχε επίσης την ευκαιρία να εκφράσει τις δικές του ευχαριστίες στον Δήμαρχο Β. Τσιώτο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους δημότες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για τη φιλοξενία και την αγαστή σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών. «Η μεταβίβαση ενός σαρώθρου είναι μια σεμνή χειρονομία της βαθιάς μας φιλίας σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς για τη βιώσιμη ενίσχυση των τοπικών υποδομών στην εξαιρετικά αναπτυγμένη σας περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι μέσα στη βαρβαρότητα που έχει επιφέρει ο πόλεμος στην Ευρώπη αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο η σημαντικότητα μιας τέτοιας φιλίας.

Τέλος, ο κ. M. Braun προλόγισε τη συναυλία των Γερμανών μαθητών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στις 21.00 στο Δερβένι.

Μια σύντομη αναφορά στη φιλοξενία των Γερμανών φίλων μας

Η υποδοχή των Γερμανών μελών της Δημοτικής Αρχής της πόλης Fürth έγινε την Τρίτη 20 Ιουνίου, ενώ την επόμενη μέρα κατέφθασαν στην περιοχή μας και οι μαθητές. Πρόκειται για μια τριήμερη επίσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας έχει διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιήγησης στις πεδινές και ορεινές ομορφιές της περιοχής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.