Δε. Απρ 29th, 2024

Δήμος Πειραιά: Εθιμοτυπική επίσκεψη αντιπροσωπείας του εκπαιδευτικού πλοίου “KOJIMA” της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής

Εθιμοτυπική επίσκεψη,  στο δημαρχείο Πειραιά, πραγματοποίησε ο  Διοικητής  του εκπαιδευτικού πλοίου «KOJIMA» της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής, που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά,  πλοίαρχος   Kuniaki Takahashi.

Τον  Διοικητή υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων   Ανδριάνα  Ζαρακέλη.

Τον κ.  Takahashi, συνόδευσαν ο  κ.  Ryuji Nishibun, εκτελεστικό  στέλεχος  του πλοίου,  ο κ.  Jimpei Susa, 2ος υπεύθυνος επικοινωνίας του πλοίου, η  κα Yoko Onishi, 2η Γραμματέας στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και η κα Αναστασία Κατσαντώνη,  διερμηνέας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων   Ανδριάνα  Ζαρακέλη,  σε δήλωσή της, τόνισε:

«Υποδεχθήκαμε σήμερα, εδώ, στο δημαρχείο Πειραιά, τον καπετάνιο και το πλήρωμα του «KOJIMA», του εκπαιδευτικού πλοίου της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί στη σύντομη συζήτηση την οποία είχαμε,  είδαμε ότι μοιραζόμαστε πάρα πολλά κοινά ενδιαφέροντα, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι για  πολλοστή φορά,  η Ιαπωνική Ακτοφυλακή επιλέγει να επισκεφθεί τον Πειραιά ως το πρώτο λιμάνι στην Ευρώπη για τα εκπαιδευτικά της ταξίδια».

Ο Διοικητής  του εκπαιδευτικού πλοίου «KOJIMA» της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής, πλοίαρχος   Kuniaki Takahashi,  δήλωσε ότι τις τελευταίες τρείς ημέρες που το εκπαιδευτικό πλοίο  «KOJIMA» βρίσκεται στον Πειραιά, είχαν αρκετό ελεύθερο χρόνο και μπόρεσαν να απολαύσουν την πόλη του Πειραιά. Έτσι, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους με πολύ όμορφες αναμνήσεις.

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.