Σα. Απρ 27th, 2024

Δήμος Κηφισιάς: Δράση για τα αδέσποτα ζώα

«Σεβασμός στα ζώα σημαίνει πολιτισμός», το έγραψαν, το είπαν, το φώναξαν! Ο λόγος για τους λιλιπούτειους μαθητές του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στη Βίλα Μιχλ που συμμετείχαν με χαρά και μετά από σχετική άδεια, στη δράση του Δήμου Κηφισιάς «Αγαπώ, φροντίζω, νοιάζομαι».

Τη δράση οργάνωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Νίνα Ασπασία Βλάχου σε συνεργασία με την Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ζωή Παπαδάτου και τη Πρόεδρο της Επιτροπής Ζωοφιλίας του Δήμου Τερέζα Χλωρακιώτη- Εξάρχου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε παιχνίδια και βιωματική δράση ειδικά προσαρμοσμένη για μικρά παιδιά. Οι μικροί φίλοι των ζώων ύψωσαν ψηλά τα χεράκια τους συμβολικά ως ένδειξη προώθησης του μηνύματος φροντίδας, προστασίας και σεβασμού στους άστεγους φίλους τους.

Στην παρουσίαση θεμάτων υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συνέβαλαν η Κτηνίατρος του Δήμου Δέσποινα Τσούργα καθώς και η Εκπαιδεύτρια Σωτηρία Κυριαζή. Με όμορφο και απλό τρόπο τόνισαν το πόσο σημαντικό είναι να υιοθετούμε κάποιο ζώο που γεννήθηκε στο δρόμο ή εγκαταλείφθηκε και η ζωή του είναι μία περιπέτεια. Όταν δίνουμε αγάπη σε ένα ταλαιπωρημένο ζώο είναι βέβαιο ότι θα μας την επιστρέψει πολύ πιο δοτικά και δυνατά.

Οι μικροί πολίτες του Δήμου χάιδεψαν και έπαιξαν με την αδέσποτη σκυλίτσα την Μάρσι- που σήμερα έχει βρει μία ζεστή αγκαλιά σε φιλόζωη οικογένεια- μαθαίνοντας με πιο τρόπο προσεγγίζουμε ένα ζωάκι. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό δέχθηκαν τα καλαίσθητα πουγκιά που έφτιαξαν τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας τα οποία περιείχαν «ψιψινο σκυλοτροφές» προκειμένου να τις προσφέρουν στα αδεσποτάκια της γειτονιάς τους.

Η δράση θα επαναληφθεί σε παιδικό σταθμό της Νέας Ερυθραίας.

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει βρει στέγη σε 1900 αδέσποτα ζώα ενώ έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διαχείρισης τους, με ίδιες δαπάνες.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

-Περίθαλψη, στείρωση και εμβολιασμός. Το 2022 σε 542 γάτες και 80 σκυλιά.
-Ιατροφαρμακευτικό υλικό για αδέσποτα ζώα που επανεντάσσονται
-Σύστημα περισυλλογής περιττωμάτων
-17 σημεία με ποτίστρες και ταίστες
-Τροφές ανά μήνα για γάτες και σκύλους
-Δημιουργία Μητρώου Εθελοντών (Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2132007271-295-246)
-Μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ έρχεται σύντομα στον Δήμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την περισυλλογή και την υποστήριξη όλων των δράσεων ζωοφιλίας.