Τε. Ιούν 12th, 2024

2η Αttica Green Expo – 24 έως 27 Μαΐου στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do

«Στο σύμπαν υπάρχουν δισεκατομμύρια γαλαξίες, στον γαλαξία μας υπάρχουν δισεκατομμύρια πλανήτες, όμως υπάρχει μόνο μία γη», τονίζει ο ΟΗΕ με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα της «πράσινης καμπάνιας» για την ενθάρρυνση της ενημέρωσης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στον πλανήτη.

Η Attica Green Expo μετά την πρώτη επιτυχημένη παρουσία της στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος φέτος μεγαλώνει και φιλοξενείται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου TAE KWON DO.

Η 2η Attica Green Expo είναι το μεγάλο Eco Μeet της χώρας και έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους πολίτες και κυρίως τη νέα γενιά με τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Στην Έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 80 εκθέτες.
Δήμοι από όλη την Ελλάδα, η Περιφέρεια Αττικής, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς από τους τομείς της οικονομίας και του περιβάλλοντος καθώς και συστήματα ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο της φετινής Attica Green Expo πραγματοποιείται και το επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Πράσινη Μετάβαση και Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργανώνουν από κοινού η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης « Κλεισθένης», η Forum Training & Consulting και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Στόχος είναι, οι επισκέπτες μας να αντιληφθούν τις σημαντικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, να δουν από κοντά τρόπους προστασίας και μείωσης του προσωπικού μας περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ειδικότερα, οι μαθητές και τα παιδιά όλων των ηλικιών θα μάθουν παίζοντας, θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά ειδικά διαμορφωμένα, περιβαλλοντικά προγράμματα με διαδραστικό χαρακτήρα και θα γνωρίσουν τον « ΦΥΛΛΟ».

Ο «ΦΥΛΛΟΣ», η μασκότ της έκθεσης, μαζί με τους μικρούς μας επισκέπτες θα περιηγηθούν στο Luna Park Ανακύκλωσης, στο Χωριό Περιβάλλοντος, θα παίξουν στο Survivor Ανακύκλωσης, θα παρακολουθήσουν θεατρικά και άλλα δρώμενα ενώ παράλληλα, θα πάρουν πολλά και πρωτότυπα δώρα.

Η 2η Attica Green Expo τελεί υπό την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό την αιγίδα τεσσάρων Υπουργείων (Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υποδομών & Μεταφορών), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, του Πράσινου Ταμείου και του ΕΟΤ.

Επίσης, η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και του Ε.Ο.Ε.Σ. Εύξεινη Πόλη, της Ένωσης «Κλεισθένης», της ΕΕΔΣΑ και της ΕΑΕΤΕ.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους στην δεύτερη Attica Green Expo από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου (από τις 9:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ.) στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο TΑΕ KWON DO για ένα 4ήμερο γεμάτο εκπλήξεις, δράσεις κι εμπειρίες. Σε μια μεγάλη γιορτή για όλη την οικογένεια!