Τρ. Απρ 16th, 2024

Λάζαρος Λασκαρίδης: Μάχη για τη ζωή δίνει ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας μετά την πτώση από μπαλκόνι – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης υποβλήθηκε σε χειρουργείο για να αντιμετωπιστεί αιμάτωμα στο κεφάλι που προκάλεσε η πτώση

Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύεται ο δημοσιογράφος και αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Λάζαρος Λασκαρίδης, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα ύστερα από πτώση από μπαλκόνι κτιρίου το βράδυ της Πέμπτης, αφού υποχώρησε το κάγκελο στο οποίο στηριζόταν. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι για να αντιμετωπιστεί αιμάτωμα και κατά πληροφορίες οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για τον αντίδημαρχο Καλλιθέας, ο οποίος μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Πώς συνέβη

Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων βιβλιοθήκης προς τιμήν του αείμνηστου δημάρχου Θεόδωρου Ψαλιδόπουλου στην οδό Ανδρομάχης. Κάποια στιγμή ο Λάζαρος Λασκαρίδης, ο οποίος γιόρταζε και τα γενέθλιά του, βγήκε σε ένα μικρό μπαλκονάκι της βιβλιοθήκης προκειμένου να καπνίσει και, στηριζόμενος στο κάγκελο, αυτό υποχώρησε, με αποτέλεσμα να πέσει με την πλάτη στο έδαφος από ύψος 2,5-3 μέτρων. Κατά πληροφορίες, ο κ. Λασκαρίδης αρχικά έχασε τις αισθήσεις του από την πτώση αλλά τις ανέκτησε λίγα λεπτά αργότερα. Στελέχη της διοίκησης του δήμου, του δημοτικού συμβουλίου και πολιτών που ήταν παρόντα στα εγκαίνια ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, αλλά για τη μεταφορά του φορείου προς το ασθενοφόρο χρειάστηκε να συνδράμουν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς το σημείο της πτώσης ήταν δυσπρόσιτο. Ο Λάζαρος Λασκαρίδης υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και βαριά κάκωση στον θώρακα.

Ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, επικεφαλής του «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ», και δημοσιογράφος έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στις εφημερίδες: Αυριανή, Ακρόπολις, Γαύρος, Δημοκρατικός Λόγος, Ελεύθερος, Ισοτιμία, Νίκη, Παρασκευή +13, Το Ποντίκι. Ακόμη, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ράδιο Αθήνα και Αθήνα 9,84, όπως επίσης και στους τηλεοπτικούς σταθμούς Κανάλι 29, Alter 5, Tempo, TV Πειραιάς και Seven. Επίσης, έχει θητεύσει στα γραφεία Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών, Αιγαίου, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εξωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας.