Πε. Απρ 18th, 2024

Ο Πειραιάς υποδέχεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του ΣΕΓΑΣ στο Σ.Ε.Φ. – Μαθητές από σχολεία του Πειραιά οι VIP θεατές!

Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες θα δώσουν το «παρών» στη μεγάλη αυτή διοργάνωση του Ελληνικού Στίβου, ενώ την τιμητική τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχουν οι μαθητές της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΓΑΣ σχεδίασε την «Μαθητική Κερκίδα», στην οποία VIP θεατές θα είναι μαθητές από σχολεία του Πειραιά, στους οποίους θα δοθούν το μετάλλιο του Νικητή και αναμνηστικά δώρα. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους Έλληνες Πρωταθλητές και να τους θέσουν ερωτήσεις.

Χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κυρίας Ασπασίας Αλιγιζάκη με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΓΑΣ κ. Σωτήρη Κυρανάκο και τον Πρόεδρο του Ι.Ο.Π. κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, όπου συζητήθηκαν λεπτομέρειες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς και το ενδεχόμενο υλοποίησης νέων κοινών δράσεων.

Na σημειωθεί ότι, αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στις 17:45, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων του ΣΕΓΑΣ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο παραχωρήθηκε από τον δήμο και τον Ο.Π.Α.Ν γι΄ αυτόν τον σκοπό.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε σε δήλωσή του:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Πειραιάς υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών Κλειστού Στίβου του ΣΕΓΑΣ, τη μεγαλύτερη διοργάνωση κλειστού στίβου στην Ελλάδα με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών. Ο Δήμος Πειραιά δεν θα μπορούσε να μην είναι αρωγός σε ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία και το Διοικητικό Συμβούλιο για τη συνεργασία μας και την πρωτοβουλία της να φιλοξενήσει ως VIP θεατές τους μαθητές από σχολεία του Πειραιά. Είναι μια ευκαιρία να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό. Πάντα θέλουμε να περνάμε αυτό το μήνυμα και να δίνουμε κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι σημαντική στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών. Πιστεύω ότι το διήμερο στο Σ.Ε.Φ. θα είναι εξαιρετικό και θα δούμε πολύ καλές αθλητικές επιδόσεις. Ο Δήμος Πειραιά στηρίζει πάντα δράσεις και διοργανώσεις που προάγουν τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε στην πόλη μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ που θα φιλοξενήσει ως VIP guests τους μαθητές της πόλης μας. Μέσα από τέτοιες δράσεις στοχεύουμε να φέρουμε τα παιδιά και τους νέους μας, όσο το δυνατόν, πιο κοντά στον αθλητισμό, ο οποίος συμβάλλει αποφασιστικά στην κοινωνική, πνευματική και ψυχική τους ανάπτυξη και συνιστά βασικό θεμέλιο για μια υγιή φυσική κατάσταση και ζωή».

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα, σε δήλωσή της επεσήμανε:

«Το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Φεβρουαρίου θα διοργανωθεί στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στον Πειραιά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, η κορυφαία διοργάνωση Κλειστού Στίβου στην χώρα μας, με την συμμετοχή όλων των μεγάλων αθλητών μας. Οι Πρωταθλητές μας ζήτησαν γεμάτο Στάδιο! Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί, να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειές τους και να τους εμψυχώσουμε. Όλοι θέλουμε να πετύχουν μεγάλες επιδόσεις αλλά και τα όρια συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023. Περιμένουμε λοιπόν όλο τον κόσμο στην μεγάλη αυτή γιορτή του Ελληνικού Στίβου και ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι στέκονται αρωγοί στην μεγάλη μας προσπάθεια για την πρόοδο του Ελληνικού Στίβου».