Τρ. Φεβ 27th, 2024

Πύργος: Στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Γιώργος Παπανδρέου

Το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ήταν ο πρώτος σταθμός του πρώην Πρωθυπουργού και βουλευτή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργου Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στην Ηλεία, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Πύργου είχε την ευκαιρία να εκθέσει τα προβλήματα της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Τόνισε την σύνδεση σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο με την Αρχαία Ολυμπία, και ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για την πρόταση της «Διανέοσις» για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αντωνακόπουλος, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας να μας επισκεφτεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και μια ευκαιρία να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για κεντρικά αλλά κυρίως για τοπικά ζητήματα. Ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ένας σύγχρονος πολιτικός που ξέρει να προβάλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΠΔΕ και ιδιαίτερα της Ηλείας, καθώς ως Υπουργός Εξωτερικών είχε κυριαρχήσει στην παγκόσμια σκηνή η άποψή του για τον Φορέα της Εκεχειρίας.

Μιλήσαμε για τα προβλήματα του Πύργου και της Ηλείας γενικότερα. Είμαστε μια οικονομική και πολιτιστική ενότητα με την Αρχαία Ολυμπία. Εμείς πάντα υμνούμε την Ολυμπία και τις αξίες της που σήμερα λείπουν από τον σύγχρονο κόσμο για να ζει εν ειρήνη. Ο Γιώργος Παπανδρέου, εκτιμώ ότι είναι ο
καλύτερος υποστηρικτής αυτών των απόψεων. Του δώσαμε την πρόταση της «Διανέοσις» που αφορά την ανασυγκρότηση της Αρχαίας Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής. Οι πρωτοβουλίες του θα είναι πολύ σημαντικές στη βελτίωση ή στην επίσπευση υλοποίησης αυτών των προτάσεων. Για μας πάντα ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας πολύ καλός φίλος, ένας πολιτικός παγκόσμιου κύρους. Είναι ευκαιρία για τη χώρα μας που έχει έναν τέτοιο πολιτικό, ο οποίος επισκέπτεται όλο τον πλανήτη και προβάλλει την Ελλάδα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε δηλώνοντας «Ξέρω πολύ καλά τον αγώνα που δίνεις για την περιοχή και είμαι εδώ γιατί αγαπώ και πιστεύω σ’ αυτόν τον τόπο και στους πολίτες της Ηλείας. Τις μεγάλες δυνατότητες που έχει, και πράγματι γυρνώντας ανά τον κόσμο, όταν μιλάω για την Ολυμπία όλοι εκφράζονται με θαυμασμό και ενθουσιασμό. Είναι η ταυτότητα της χώρας. Και μου κάνει εντύπωση πώς δεν έχουμε επενδύσει να αναδειχθεί ο τόπος και η περιοχή. Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι εγώ, έχω αγωνιστεί και, θα αγωνιστώ με όποια ιδιότητα με την τοπική αυτοδιοίκηση, να αναδείξουμε και να παλέψουμε για την περιοχή».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στα σημαντικά προβλήματα της περιοχής που αφορούν την υγεία και την εκπαίδευση, τα αγροτικά θέματα, καυτηριάζοντας ότι δεν έχει στηριχθεί η περιοχή. Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος πρόσφερε στον κ. Παπανδρέου ένα αναμνηστικό δώρο του Δήμου και τις ιστορικές εκδόσεις για την Επανάσταση της Ηλείας το 1821 και την Αρχαία Φειά.