Τρ. Οκτ 3rd, 2023

Σε τρία μέτωπα μαίνεται η φωτιά στη Φωκίδα – Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Κρανίδι

Οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Ζάκυνθο, Σχηματάρι, Άγιο Όρος, Ηλεία και Άραξο

Μαίνεται σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά στην Φωκίδα που ξεκίνησε χθες από τον Ελαιώνα και κινείται προς την Ιτέα, προς το Σερνικάκι και προς τον Χρισσό.Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η εκκένωση της Βόρειας Ιτέας από τους κατοίκους της. Με λεωφορεία μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς όπου θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας για λόγους ασφαλείας.

Εκτός από την προληπτική εκκένωση του βόρειου τμήματος της Ιτέας, που βρίσκεται πάνω από την εθνική οδό Ιτέας – Ναυπάκτου, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από το 57ο χιλιόμετρο έως το 64ο χιλιόμετρο στο δρόμο ‘Αμφισσας – Λιβαδειάς καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση από τα μέτωπα της φωτιάς και τους καπνούς.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν περισσότεροι από 150 πυροσβέστες με 48 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρα τμήματα ενώ στην περιοχή είναι και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Στην περιοχή μεταφέρονται πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κεντρική Ελλάδα και με απόφαση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της Κεντρικής Ελλάδας.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Κρανίδι

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες αργά το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακιά στο Κρανίδι Αργολίδας.
Ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται κοντά, εκκενώθηκε ενώ έχει υποστεί ζημιές.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, “υπάρχει μία αναζωπύρωση δίπλα ακριβώς από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά”.

Όσον αφορά τους ενοίκους του ξενοδοχείο σημείωσε ότι “απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ όσοι βρίσκονταν στην παραλία μεταφέρθηκαν, μέσω θαλάσσης, σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες”.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 18 οχήματα, και τρία πεζοπόρα τμήματα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιέςεκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον κίνδυνο να παραμένει πολύ υψηλός και σήμερα (Τρίτη) σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.