Πα. Μαρ 29th, 2024

Πασχαλινά δώρα σε όλους τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων από τον Δήμο Πειραιά

Πασχαλινά δώρα στα παιδιά των Ειδικών Σχολείων του Πειραιά, προσέφεραν σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, εν όψει των εορτών του Πάσχα, σκορπίζοντας χαμόγελα και χαρά.

Ο κ. Μώραλης και ο κ. Βοϊδονικόλας, επισκέφθηκαν το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη», το Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο, το ΕΕΕΕΚ Πειραιά και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, προσέφεραν λαμπάδες, πασχαλινά αυγά και τσουρέκια στα παιδιά και συνομίλησαν με τους εκπαιδευτικούς.

Η πασχαλινή αυτή δράση πραγματοποιήθηκε σε όλα τα Ειδικά Σχολεία της πόλης, με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

Στα Ειδικά Σχολεία παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄θμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μακρής και ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Για ακόμη μια χρονιά είμαστε εδώ, στα Ειδικά Σχολεία της πόλης μας κοντά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Ενόψει του Πάσχα, προσφέραμε με τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννη Βοϊδονικόλα τσουρέκια, λαμπάδες και σοκολατένια αυγά στα παιδιά, προκειμένου να χαρούν και να νιώσουν καλύτερα τις Άγιες αυτές Ημέρες. Χαίρομαι ιδιαίτερα που με τα Ειδικά Σχολεία έχουμε μια σταθερή και εποικοδομητική συνεργασία, καθώς επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο και χαίρουν της εκτίμησης και του σεβασμού όλων μας. Προβλήματα υπάρχουν γενικά στα σχολεία και στα Ειδικά Σχολεία, αλλά η σχέση εμπιστοσύνης που έχει «χτιστεί» είναι σημαντική. Επιθυμία μας είναι να είμαστε έμπρακτα κοντά στα Ειδικά Σχολεία της πόλης, να επιλύουμε προβλήματα, αλλά και να πραγματοποιούμε όμορφες δράσεις σαν τη σημερινή, προκειμένου να προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά.

Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους».

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μαζί με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, επισκεφθήκαμε τα Ειδικά Σχολεία της πόλης μας, προκειμένου να χαρίσουμε σε όλα τα παιδιά, τα παραδοσιακά πασχαλινά τους δώρα.

Οι περίπου 500 μαθητές και μαθήτριες των Ειδικών Σχολείων του Πειραιά κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων μας και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για το σθένος, την αγωνιστικότητα, την υπομονή και την επιμονή τους. Στον Πειραιά μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό τη σημαντική μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, παρέχοντας τις βέλτιστες ευκαιρίες σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού, μέσω της υλοποίησης ειδικών προγραμμάτων και δράσεων. Ένα τέτοιο μοναδικό παράδειγμα για το οποίο αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι στον Πειραιά είναι και η πρότυπη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων της πόλης μας».