Πε. Απρ 25th, 2024

Συνάντηση του Γιάννη Μώραλη με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε χθες με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο στο Δημαρχείο Πειραιά, με τον οποίο συζήτησε μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας το 2018, μεταξύ του τότε ενιαίου Δήμου Σάμου με τον Δήμο Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά είναι αδελφοποιημένη πόλη με τον Δήμο Δυτικής Σάμου από τον Φεβρουάριο του 2021 και σκοπό έχει να  αναπτύξει μια πολυεπίπεδη, εποικοδομητική συνεργασία με τους Δήμους της Σάμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι κ.κ. Μώραλης και Στάντζος έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στις ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν,  ώστε μέχρι το καλοκαίρι ο Δήμος Πειραιά να έχει προχωρήσει στην αδελφοποίηση και με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Η αδελφοποίηση αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους με την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο αθλητισμός, οι τέχνες, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η κοινωνική αλληλεγγύη κ.ά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ τον συνάδελφο και φίλο Δήμαρχο  Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο,  με τον οποίο έχω μια εξαιρετικά καλή συνεργασία και συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που συνάψαμε το 2018 με τον τότε Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο. Ο Πειραιάς διατηρεί ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τη Σάμο, η οποία ανεξάρτητα από τη διοικητική δομή είναι για όλους μας μία και αδιαίρετη. Επιθυμία μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτούς τους δεσμούς και με την  αδελφοποίηση με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Έχω ξαναπεί πως οι αδελφοποιήσεις έχουν νόημα όταν μπορούν να αποφέρουν θετικά οφέλη για τις πόλεις, όταν δηλαδή περνάμε από τα λόγια και τις υπογραφές στις πράξεις. Κοινός μας στόχος  είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πειραιά και της Σάμου».

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος ανέφερε, σε δήλωσή του:

«Σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας  που είχε συνάψει  ο πρώην ενιαίος Δήμος Σάμου με τον Δήμο Πειραιά το 2018 και μετά την επίσκεψη  του Δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη στο νησί μας, συζητήσαμε χθες την αδελφοποίηση των  Δήμων μας. O Δήμος Πειραιά και ο Δήμαρχος προσωπικά στάθηκε κοντά στο νησί μας, ιδιαίτερα μετά τον καταστροφικό σεισμό της 30/10/20. Επιδιώκουμε τη στενή συνεργασία, την αλληλοϋποστήριξη,  την κοινή αντιμετώπιση προβλημάτων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε όλα τα επίπεδα με στόχο την ανάπτυξη και την ανάδειξη των Δήμων μας».