Πα. Μαρ 29th, 2024

Ο Δήμος Πειραιά απομάκρυνε εγκαταλελειμμένα δίκυκλα από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης

Επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων δικύκλων από τους δρόμους της πόλης, τα οποία συχνά αποτελούν εστία μόλυνσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά.

Στόχος της επιχείρησης είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και η απελευθέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων στάθμευσης και χώρων πεζοδρομίων για τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε πως η υπηρεσία Καθαριότητας ελέγχει την πόλη για εγκαταλελειμμένα οχήματα και δίκυκλα και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προχωράει στην απομάκρυνσή τους. Στη συνέχεια, σημείωσε: «Η πόλη μας έχει ανάγκη κάθε εκατοστό ελεύθερου χώρου. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την προστασία της δημόσιας υγείας, να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή και να αποδώσουμε ζωτικό δημόσιο χώρο στους Πειραιώτες, διευκολύνοντας την προσβασιμότητα και τη μετακίνηση των πολιτών στον Πειραιά. Για τη Δημοτική Αρχή αποτελούν προτεραιότητα ενέργειες που συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των Πειραιωτών και στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Στην πόλη υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα δίκυκλα, τα οποία είτε αποτελούν εστίες μόλυνσης είτε καταλαμβάνουν παρανόμως θέσεις στάθμευσης είτε χώρους πεζοδρομίων. Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης αρχικά καταγράφει όλα τα εγκαταλελειμμένα δίκυκλα, κάνει επικόλληση όπως και στα αυτοκίνητα και έπειτα από δέκα ημέρες αν ο ιδιοκτήτης δεν τα απομακρύνει, τα απομακρύνουμε εμείς και τα αποδίδουμε στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού».

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τον Δήμο για εγκαταλελειμμένα οχήματα και δίκυκλα στην περιοχή τους, τηλεφωνικά στην Γραμμή Καθαριότητας στον αριθμό 15110 ή μέσω της εφαρμογής για κινητά PIREAPP.