Συνάντηση του Γιάννη Μώραλη με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλο Μαρινάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιο Κονταδάκη, καθώς και βουλευτές της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μώραλης ενημέρωσε τον κ. Μαρινάκη για τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος σε τομείς, όπως είναι η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, η κοινωνική πολιτική, αλλά και σε σχέση με τις ευρείες αναπλάσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο του Πειραιά. Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την  ένταξη του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο Ταμείο Ανάκαμψης, για τη λειτουργία του τραμ και την επιτάχυνση της έλευσης  του μετρό τους επόμενους μήνες και ανέλυσε  τα έργα που έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται από το χρηματοδοτικό εργαλείο της Ο.Χ.Ε, καθώς και του προγράμματος  «Αντώνης Τρίτσης» και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για τα αναπτυξιακά έργα που επιθυμεί να υλοποιηθούν η Δημοτική Αρχή και άπτονται των αρμοδιοτήτων και των αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μώραλης έθεσε στον κ. Μαρινάκη το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, την αναγκαιότητα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο στο λιμάνι, καθώς και θέματα που αφορούν την δημοτική περιουσία.

Επιπλέον συζητήθηκαν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Πειραιά, θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως η ακραία υποστελέχωση και η έλλειψη πόρων ειδικά στη δύσκολη χρονική συγκυρία, καθώς και μια σειρά προβλημάτων  της πόλης, τα οποία χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής και δουλειάς από όλους.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να είναι σε διαρκή επικοινωνία για τα ζητήματα αυτά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αμέσως μετά τη συνάντηση, τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκα τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλο Μαρινάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιο Κονταδάκη, προκειμένου να ενημερωθούν για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, τα προβλήματα  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις επιδιώξεις μας για την ανάπτυξη του Πειραιά  και για έργα κομβικής σημασίας, για τα οποία η συμβολή της κεντρικής διοίκησης είναι απαραίτητη. Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική πρωτοβουλία με ιδιαίτερη σημασία για εμένα, καθώς δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο, γεγονός που δείχνει ένα ενδιαφέρον μη- προσχηματικό. Η συνεργασία μας με την κυβέρνηση είναι παραγωγική και υλοποιούνται σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες αποτελούσαν  αιτήματα δεκαετιών της πόλης μας.  Προφανώς μένουν να γίνουν ακόμα πολλά και απαιτούν επιτάχυνση από όλους. Γεγονός ωστόσο είναι ότι ο Πειραιάς μέρα με τη μέρα κάνει όλο και μεγαλύτερα βήματα προόδου και το μέλλον του είναι ακόμη πιο αισιόδοξο με περισσότερη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να βελτιώσουμε την πόλη  μας, είμαστε σε ένα καλό δρόμο και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σοβαρά και υπεύθυνα.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μαρινάκη για το ενδιαφέρον του. Χαίρομαι επίσης, που στον Πειραιά υπάρχει μια καλή συνεργασία μεταξύ του Δήμου, των βουλευτών, των Επιμελητηρίων, των φορέων. Ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε να διεκδικούμε όλα όσα δικαιούται η πόλη μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».