Πα. Απρ 19th, 2024

Επιστολή συμπαράστασης στον Ουκρανικό λαό από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη

Την πρόθεση να φιλοξενήσει ο Δήμος Πειραιά οικογένειες ομογενών, κατοίκων της Οδησσού, με την οποία ο Πειραιάς είναι αδελφοποιημένη πόλη, εξέφρασε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με επιστολή του, στον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Σεργκέι Σουτένκο.

Ο  κ. Μώραλης ανέφερε πως ο Δήμος Πειραιά θα τους παρέχει διαμονή, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκφράζοντας τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή του για τη δραματική κατάσταση που βιώνει ο Ουκρανικός λαός εξαιτίας του πολέμου.

Επιπλέον, σημείωσε τους ισχυρούς δεσμούς και την πολυεπίπεδη συνεργασία του Δήμου Πειραιά με την αδελφοποιημένη πόλη της Οδησσού και ευχήθηκε τη συντομότερη δυνατή επαναφορά της ειρήνης στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π. συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα σταλούν στον Ουκρανικό λαό. Πιο συγκεκριμένα, από Δευτέρα  έως Παρασκευή και ώρες 8:00 – 14:00  συγκεντρώνονται οι δωρεές πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων, στην αποθήκη της ΚΟ.Δ.Ε.Π. (Ελ. Βενιζέλου 27) για άμεση αποστολή στην Ουκρανία.

Ακολουθεί  αναλυτικά  η επιστολή του Δημάρχου Πειραιά:

«Αξιότιμε κ. Πρέσβη,

Εκ μέρους του Δήμου Πειραιά και του Πειραϊκού λαού θα ήθελα να σας εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μας στη δραματική κατάσταση που βιώνει η χώρα σας και ο Ουκρανικός λαός.

Ο Δήμος Πειραιά έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την αδελφοποιημένη πόλη της Οδησσού ήδη από το 1993, στο πλαίσιο της αμοιβαίας κατανόησης, φιλίας και συνεργασίας. Την ισχυρή σύνδεση των δύο πόλεων επέβαλαν λόγοι εθνικοί, ιστορικοί και πολιτιστικοί, οι οποίοι ενισχύονται διαχρονικά από τη σημαντική παρουσία της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία σε οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας συνεργασίας μας έχουν λάβει χώρα πλήθος δράσεων αμοιβαίας συμμετοχής των τοπικών αρχών σε κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, διευκόλυνσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις δύο πόλεις, πρωτοβουλίες για εποικοδομητική συνεργασία σε καίριους τομείς. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον Ουκρανικό λαό και στο πλαίσιο της έμπρακτης υποστήριξής μας, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να σας ενημερώσουμε για την πρόθεσή μας να φιλοξενήσουμε στην πόλη του Πειραιά οικογένειες ομογενών, κατοίκων της Οδησσού που λόγω του πολέμου υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, παρέχοντάς τους διαμονή, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Με την ελπίδα για άμεση κατάπαυση του πυρός και τη συντομότερη δυνατή επαναφορά της ειρήνης στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό».