ΔΗΜΟΙ

Δήμος Αθηναίων: 5.500 δωρεάν εισιτήρια για 20 θεατρικές παραστάσεις μέσα στις γιορτές

Τα φετινά Χριστούγεννα, ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει το ελληνικό θέατρο, τους ηθοποιούς και τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό. Σε συνεργασία με γνωστές αθηναϊκές σκηνές, προσφέρει τη δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης να παρακολουθήσουν, για την περίοδο από 19 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου δωρεάν παραστάσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Συνολικά, 5.500 δωρεάν εισιτήρια θα διατεθούν για 20 θεατρικές παραστάσεις (έξι αποκλειστικά για ενήλικες και 14 για όλη την οικογένεια).

Πρόκειται για τις παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, στα Θέατρα Αθηνά, Αθηνών, Μουσούρη, Μορφές Έκφρασης, Ακροπόλ, Πόρτα, Τόπος Αλλού, Μικρό Χορν, Βέμπο, Νέος Ακάδημος, Βασιλάκου, Δημήτρης Χορν, Πόλη και Ideal Πολυχώρος Πολιτισμού.

Παράλληλα, θεατρικές ομάδες θα υποδεχθούν τα παιδιά στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», στο Κέντρο Τεχνών, στις Βιβλιοθήκες, καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζοντας μία σειρά από διαδραστικά προγράμματα.Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται μέσω τηλεφωνικής προ-κράτησης στα θέατρα και στους χώρους πολιτισμού. Σημειώνεται ότι στη σελίδα opanda.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τη λίστα με όλες τις διαθέσιμες παραστάσεις.

Θεατρικές εκπλήξεις στις γειτονιές της Αθήνας

Εκτός από τα έργα που ανεβαίνουν στις θεατρικές σκηνές και τους χώρους πολιτισμού, πρωτότυπες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στους αθηναϊκούς δρόμους. Συγκεκριμένα, τα στιγμιότυπα της παιδικής παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «Το αγόρι στο Θεωρείο» της Αγγελικής Δαρλάση, τα οποία έχουν προσαρμοστεί από τη σκηνοθέτιδα Σοφία Μαραθάκη σε flash mobs, θα παρουσιαστούν σε τέσσερις γειτονιές. Η σύντομη αυτή παράσταση, που θα πραγματοποιείται απροειδοποίητα στους δρόμους της Αθήνας, υπόσχεται να εκπλήξει κάθε περαστικό που θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία ενός πρωτότυπου θεατρικού δρώμενου.

Έως τις 13 Ιανουαρίου οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα

Παράλληλα, συνεχίζονται έως την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου οι λαμπερές εορταστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων σε 52 διαφορετικά σημεία της πόλης. Το πλούσιο πρόγραμμα, που «υπογράφεται» από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την Τεχνόπολη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περισσότερες από 120 δράσεις για όλη την οικογένεια, 25 μουσικοθεατρικές παραστάσεις και 7 open-air προβολές.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων στο cultureisathens.gr

Τελευταία άρθρα

Συνεδριάζει στη Λήμνο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ

Στη Λήμνο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026 η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της…

4 ώρες ago

Χριστίνα Κίτσος: Η Ελληνίδα που εξελέγη ξανά δήμαρχος Γενεύης

Από τη θέση της δημάρχου Γενεύης, μιλάει στο iefimerida για τις ελληνικές της ρίζες, τους…

7 ώρες ago

Δήμος Ζηρού: Βελτίωση των υποδομών του Πνευματικού Κέντρου Φιλιππιάδας

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την βελτίωση υποδομών του Πνευματικού Κέντρου Φιλιππιάδας σηματοδοτώντας την έναρξη…

7 ώρες ago

Φάρσαλα: Αυτοψία Εσκίογλου σε έργα ασφαλτόστρωσης οδικών αξόνων

Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Φαρσάλων, Μάκης Εσκίογλου, σε εργασίες αποκατάστασης της ασφαλτόστρωσης σε δρόμους…

8 ώρες ago

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

"Ενώνουμε τις γειτονιές, γιορτάζουμε τις στιγμές".

8 ώρες ago

Πάρος: Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων

Στόχος είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της προσβασιμότητας για κατοίκους και επισκέπτες.

8 ώρες ago