ΔΗΜΟΙ

Συνάντηση του Γιάννη Μώραλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο συζήτησε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο του Πειραιά, τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, η «ατζέντα» της συζήτησης του κ. Μώραλη με τον κ. Πέτσα περιελάμβανε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», στο οποίο έχει ήδη εγκριθεί για τον Δήμο χρηματοδότηση ύψους 1.690.120 ευρώ για την προμήθεια δέκα νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Μάλιστα, ο Δήμος Πειραιά αναμένει την ένταξη χρηματοδότησης στο πρόγραμμα της «Δημιουργίας Γωνιών Ανακύκλωσης στον Δήμο Πειραιά» προϋπολογισμού 11.904.000 ευρώ, την έγκριση χρηματοδότησης για την  ανάπλαση της περιοχής των Καμινίων προϋπολογισμού 17.000.000, καθώς και την απόφαση για το Μουσικό Σχολείο, σχετικά με την χρηματοδότηση για την κτηριακή του επέκταση.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην υποστελέχωση του Δήμου, με τον κ. Μώραλη να ζητάει την ενίσχυση προσωπικού, ενώ συζητήθηκαν  και θέματα που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία Πειραιά.

Τέλος,   συζητήθηκε ο Νόμος που διέπει τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τον κ. Μώραλη να αναφέρει στον κ. Πέτσα πως η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου θα πρέπει να είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τον Νόμο που διέπει τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κα Κυριακή Μπουρδάκου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ για ακόμα μια φορά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο έχω μια διαρκή, εποικοδομητική  συνεργασία για σημαντικά ζητήματα που αφορούν αφενός τη λειτουργία του Δήμου και των Οργανισμών, αφετέρου έργα και δράσεις που διεκδικούμε ως Δημοτική Αρχή μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως είναι το  «Α. Τρίτσης».

Με τον κ. Πέτσα συζητήσαμε επίσης για την υποστελέχωση και την έλλειψη προσωπικού του Δήμου Πειραιά, ένα καίριο ζήτημα για το οποίο, όπως έχω ξαναπεί,  οφείλει η κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση, προκειμένου να στηρίξει το έργο που επιτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ως Δημοτική Αρχή δεν σταματάμε να διεκδικούμε πόρους και όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος της πόλης, καθώς και την επίλυση των νομικών και άλλων αγκυλώσεων που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου».

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

12 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

12 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

12 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

13 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

13 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

13 ώρες ago