Τρ. Μαρ 19th, 2024

Διευθυντής σχολείου άφησε τα παιδιά χωρίς θέρμανση γιατί θεωρούσε προσβλητικό να την ανάψει – Η καταγγελία του δημάρχου Αλίμου

Σε καταγγελία ενός πρωτοφανούς περιστατικού πορχώρησε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Με ένα βίντεο το οποίο δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Κονδύλης, αποκαλύπτει πως σε σχολική μονάδα της περιοχής του τα παιδιά έκαναν μάθημα χωρίς θέρμανση καθώς ο διευθυντής του σχολείου αρνείτο να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα γιατί το θεωρούσε προσβλητικό.

Συγκεκριμένα ο κ. Κονδύλης στο εν λόγω βίντεο βρίσκεται στην σχολική μονάδα και συγκεκριμένα στο σημείο που βρίσκεται ο καυστήρας αποκαλύπτοντας πως ο διευθυντής, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν έχει ανάψει την θέρμανση γιατί «είναι “προσβλητικό” και “μειωτικό” για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του Σχολείου!».

Ο δήμαρχος Αλίμου τονίζει πως «δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό… Διαπιστώνοντας σήμερα ποιά είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές».

Όπως αναφέρει στο βίντεο, η δημαρχιακή αρχή θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα «για την αθλιότητα που διαπράχθηκε, να ταλαιπωρούνται τα παιδιά, και να ταλαιπωρείται η λειτουργία της σχολικής μονάδας μέσα σε αντικανονικές συνθήκες χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος».

Παράλληλα ο κ. Κονδύλης σημειώνει πως καλεί την υπουργό Παιδείας να ελέγξει τον συγκεκριμένο διευθυντή γιατί η ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις είναι συνενοχή.

Δείτε το βίντεο