ΔΗΜΟΙ

Ο εξοπλισμός καθαριότητας του δήμου Αθηναίων εκσυγχρονίζεται – 250 σύγχρονα χειραμαξίδια οδοκαθαρισμού

Η μαραθώνια προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο καθαρίζεται η πόλη συνεχίζεται με την ίδια ένταση. Η εικόνα της Αθήνας σταδιακά βελτιώνεται και η καθαριότητα έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, όπου ο «απαρχαιωμένος» και μη λειτουργικός εξοπλισμός αντικαθίσταται με σύγχρονα, τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, τα οποία επιτρέπουν στους εργαζόμενους να φροντίζουν το κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Σήμερα, η Αθήνα κάνει ακόμη ένα μεγάλο βήμα στην ανανέωση του εξοπλισμού της, ενισχύοντας τη Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης με 250 χειραμαξίδια οδοκαθαριστών.

Για πρώτη φορά, μετά από 20 χρόνια, οι 494 εργαζόμενοι του οδοκαθαρισμού, εκ των οποίων 357 είναι γυναίκες, θα μπορούν πλέον να κάνουν την δουλειά τους ευκολότερα, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για να καθαριστεί η πόλη.

Μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι αυτοί επιχειρούσαν σε καθημερινή βάση με τον διαθέσιμο εξοπλισμό (σκούπα, φαράσι και μεγάλες σακούλες απορριμμάτων) να συλλέξουν τα πάσης φύσεως απορρίμματα από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις πλατείες. Κάθε φορά που οι σακούλες γέμιζαν, έπρεπε να τις κρατούν στα χέρια τους και παρά το μεγάλο βάρος, να τις σέρνουν στο δρόμο μέχρι να βρουν τον πλησιέστερο κάδο.

Η διαδικασία αυτή, που έκανε το έργο τους εξαιρετικά επίπονο και χρονοβόρο, αναβαθμίζεται και απλοποιείται με τα νέα εύχρηστα χειραμαξίδια οδοκαθαρισμού.

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους είναι ότι διαθέτουν τρεις τροχούς κύλισης, είναι χειροκίνητα, ελαφριά (28 κιλά), ενώ έχουν ενσωματατωμένο μεγάλο κάδο απορριμμάτων 80 λίτρων. Είναι επιψευδαργυρωμένα, έχουν υψηλή αντοχή στην διάβρωση και είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικά στην σήψη και απρόσβλητα από οξέα και χημικές ουσίες, καθώς και από την υπεριώδη ακτινοβολία. Παράλληλα, η υψηλής ποιότητας κατασκευή τους τα «θωρακίζει» από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τις θερμοκρασιακές μεταβολές. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η αντοχή που απαιτείται, ώστε τα χειραμαξίδια να μην φθείρονται στο χρόνο, αλλά και από τη διαρκή χρήση τους.

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

19 λεπτά ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

26 λεπτά ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

2 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

2 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

2 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

3 ώρες ago