Πα. Μαρ 29th, 2024

Η Τεχνολογία πάει…. Σχολείο – Η πρωτοβουλία του Νίκου Γιαννακόπουλου για τα σχολεία της Αθήνας

Με πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβούλου της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων και γραμματέα της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής της 7ης Δ.Κ. κύριου Νίκου Γιαννακόπουλου καθώς και της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κυρίας Δάφνης Γαβρίλη, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων και το Κέντρο Εκπαίδευσης «E-kosmos» μέσω του κυρίου Αλέξανδρου Παπαθανασίου, Υπεύθυνου Σπουδών του Κέντρου Εκπαίδευσης πραγματοποιούν μια σειρά από δράσεις και σεμινάρια στα γυμνάσια και λύκεια της 7ης Κοινότητας.


Η αρχή έγινε την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, όπου στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την Διαχείριση Καταστροφών και Κρίσεων με την χρήση Νέων Τεχνολογιών (Drones). H Υπ. Δρ. Ναυσικά-Ιωάννα Σπύρου, Γεωγράφος, Στέλεχος του ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων”, του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενημέρωσε τους μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου σχετικά με την έννοια των Κρίσεων και ειδικότερα, για την Κλιματική Κρίση και τις επιπτώσεις της. Ακόμη, έγινε αναφορά στον τρόπο εκδήλωσης των φυσικών καταστροφών, αλλά και στη διαχείρισή τους. Τέλος, η παρουσίαση περιείχε πληροφορίες σχετικά με τις νέες τεχνολογίες των Drones, τη Φωτογραμμετρία και την Επεξεργασία Δεδομένων GIS.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, έγινε επίδειξη των μηχανικών μερών δύο Drones στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε προσφέροντας στα παιδιά μία βιωματική εμπειρία, συγκεκριμένα μία δοκιμαστική πτήση που πραγματοποιήθηκε με Drone τύπου DJI Phantom 4, στην οποία συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές, οδηγώντας οι ίδιοι το drone υπό την καθοδήγηση της κας Σπύρου.

Είμαστε βέβαιοι πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών, θα διευρύνει τους ορίζοντές τους και θα εμπλουτίσει τις γνώσεις τους, διότι η θεματολογία είναι αρκετά πλούσια.