ΔΗΜΟΙ

Ο Δήμος Πειραιά προσέφερε 150 υπνόσακους στο Πυροσβεστικό Σώμα

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να στηρίζει με μέσα, υλικά και είδη πρώτης ανάγκης τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά και πυροσβέστες και εθελοντές που βρίσκονται στα μέτωπα της φωτιάς. Μετά τη διάθεση υδροφόρων και προσωπικού που συνέδραμε στο έργο της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά των Αφιδνών, αλλά και την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και συσκευασμένων τροφίμων σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, παρέδωσε στο Πυροσβεστικό Σώμα 150 υπνόσακους για τους πυροσβέστες που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα.

Σήμερα επίσης, αναχώρησε βανάκι της ΚΟ.Δ.Ε.Π. με νερά, χυμούς, κονσέρβες και συσκευασμένα τρόφιμα, προς την πυρόπληκτη περιοχή της Ανατολικής Μάνης. Τα είδη, τα οποία προσέφεραν πολίτες, ιδιώτες, αλλά και εταιρείες θα παραδοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης για να διατεθούν σε οικογένειες που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Παράλληλα, ο Δήμος Πειραιά συνδράμει στην πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για τη στήριξη πυρόπληκτων Δήμων, μέσω της οποίας καταγράφονται οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί σε κάθε πληγείσα περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Ο Δήμος Πειραιά, από την πρώτη στιγμή των καταστροφικών πυρκαγιών κινητοποίησε τις δυνάμεις του, προκειμένου να βοηθήσει όπου και όπως μπορεί στις πληγείσες περιοχές. Μετά τη διάθεση υδροφόρων και προσωπικού και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, τα οποία συγκεντρώθηκαν μετά από την άμεση και συγκινητική προσφορά των πολιτών μέσω της ΚΟΔΕΠ, προσφέραμε 150 υπνόσακους για τους πυροσβέστες μας που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Πειραιώτες, τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδειξαν για μια ακόμη φορά την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που τους διακρίνει. Αυτές τις πολύ δύσκολες  στιγμές οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ για παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους Δήμους, θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε με μέσα, υλικά και είδη πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με τις ανάγκες που καταγράφονται σε κάθε περιοχή. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, για να στηρίξει έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές».

Share

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

4 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

4 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

4 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

4 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

4 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

5 ώρες ago