Τρ. Μαρ 19th, 2024

Δραματική έκκληση από τον δήμαρχο Πάρου: Τηρείτε τα μέτρα και εμβολιαστείτε – Έξαρση κρουσμάτων στο νησί

Εκκληση προς τους κατοίκους της Πάρου να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα προστασίας τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ζωή, απηύθυνε ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος.

Ο ίδιος επισήμανε πως παρόλο που «μέχρι τώρα, η Πάρος βρίσκεται ψηλά στις θέσεις των νησιών αλλά και της χώρας, όσον αφορά τα ποσοστά του εμβολιασμού στον ντόπιο πληθυσμό» και «οι επιχειρηματίες τηρούν με προσήλωση όλα τα μέτρα προστασίας», «η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και ο ταχύτατος τρόπος με τον οποίο αυτή μεταδίδεται στον πληθυσμό, αλλά και η υψηλή επισκεψιμότητα στο νησί που βρίσκεται και φέτος στην κορυφή της προτίμησης των ξένων και Ελλήνων επισκεπτών, δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε».

Στη συνέχεια ο κ. Κωβαίος πρόσθεσε: «Ας δείξουμε με το παράδειγμά μας στους επισκέπτες μας ότι όπως εμείς προστατεύουμε την υγεία τη δική μας και των δικών μας ανθρώπων, έτσι απαιτούμε κι από εκείνους να κάνουν το ίδιο. Είναι υποχρέωση όλων μας να εξασφαλίσουμε μια ομαλή συνέχιση της τρέχουσας τουριστικής περιόδου στο νησί μας και μάλιστα λίγο πριν την κορύφωση της σεζόν, να διαφυλάξουμε το κύρος της Πάρου και των κατοίκων της και να προστατεύσουμε την οικονομία του τόπου, το εισόδημα των επαγγελματιών, αλλά και τη ποιότητα της ζωής μας».

Παράλληλα, στο μήνυμά του, ο δήμαρχος Πάρου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε και παίρνει η δημοτική Αρχή από την έναρξη της για τη θωράκιση του νησιού έναντι της Covid-19 και των μεταλλάξεών της:

«Βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τόσο μέσω γραπτών επιστολών όσο και τηλεφωνικώς, ώστε να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στο νησί με σκοπό τη διενέργεια περισσότερων ελέγχων τήρησης των μέτρων. Πράγματι, περαιτέρω κλιμάκια της αστυνομίας αναμένονται από στιγμή σε στιγμή στο νησί μας προς τον σκοπό αυτό.

Ομοίως και με τον Υπουργό Τουρισμού, ο οποίος ζήτησε τη βοήθειά μας για την εξεύρεση δεύτερου ξενοδοχείου αναφοράς που θα φιλοξενεί τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μετά από ενέργειές μας, ανευρέθη ξενοδοχειακή μονάδα 130 δωματίων και σήμερα υπεγράφη η σχετική σύμβαση. Έτσι, το νησί μας αποκτά μία ακόμα δικλείδα ασφαλείας για τους πολίτες και τους επισκέπτες του.

Υπάρχει καθημερινή αλληλοενημέρωση με τον ΕΟΔΥ από τον οποίο επανειλημμένα ζητήσαμε και τελικά λάβαμε την ενίσχυση των κλιμακίων του στην Πάρο για τη διενέργεια τεστ.
Πραγματοποιούμε συνεχείς εκτεταμένες απολυμάνσεις στο Κέντρο Υγείας, συνδράμοντας σε οτιδήποτε άλλο μας ζητηθεί από τη Διοικούσα Επιτροπή.

Σε συνέχεια των παραπάνω, έχω συγκαλέσει την Επιτροπή Κρίσεων ώστε να έχω την ευκαιρία να λάβω προτάσεις από τους συμμετέχοντες για το τι εισηγούνται από την πλευρά τους.
Σε εμφανίσεις μου σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας, επικοινωνώ πάντα στους δυνητικούς επισκέπτες την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων όταν αυτοί βρεθούν στο νησί μας.

Τέλος, στην τοπική κοινωνία, τονίζουμε με κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσο, την αναγκαιότητα να προβαίνουν οι κάτοικοι σε εμβολιασμό και να τηρούν οι επιχειρηματίες όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».