Πε. Μαρ 28th, 2024

Συνάντηση του Γιάννη Μώραλη με την διπλωματική αντιπροσωπεία του οργανισμού χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας

Συνάντηση με διπλωματική αντιπροσωπεία του οργανισμού χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Αθήνα (ACAT), είχε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πειραιά συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδονησίας κ. Ferry Adamhar, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπουργό σύμβουλο Οικονομικών κ. Ahmad Ramadhan και τον πρώτο Πολιτικό Γραμματέα κ. Thoso Priharnowo, με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων κ. Giovanni E. Palec, ο οποίος συνοδευόταν από την Υπουργό κα Rosario P. Lemque, με τον Πρέσβη του Βιετνάμ κ. Le Hong Truong, ο οποίος συνοδευόταν από την Β΄ γραμματέα κα Khanh Linh, καθώς και με τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Ταϊλάνδης κ. Pornsith Pibulnakarintr ο οποίος συνοδευόταν από την κα Μυρτώ Καρανάτσιου, από το προσωπικό της Πρεσβείας.

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκε επίσης η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας της πόλης μας. Στο επίκεντρο τέθηκαν θέματα που αφορούσαν την επιχειρηματικότητα, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και το ενδεχόμενο αδελφοποίησης με πόλεις-λιμάνια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Υποδεχθήκαμε μαζί με την Αντιδήμαρχο κα Ζαρακέλη τους Πρέσβεις του Βιετνάμ, των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας και τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Ταϊλάνδης, με τους οποίους είχαμε μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση.

Πρόκειται για πολύ μεγάλες χώρες, όπου το άθροισμά τους πληθυσμιακά αγγίζει σχεδόν τον πληθυσμό όλης της Ευρώπης. Μας ενημέρωσαν για τον οργανισμό χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Αθήνα (ACAT), οι οποίες επιθυμούν συνεργασία σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η ανάπτυξη, η επιχειρηματικότητα, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η καινοτομία, οι «έξυπνες» πόλεις.
Είναι βέβαιο ότι έχουμε αρκετά να δώσουμε και πολλά περισσότερα να αποκομίσουμε. Ανοίγεται λοιπόν για τον Πειραιά μια ενδιαφέρουσα προοπτική για μια σειρά συνεργειών με τις μεγάλες αυτές χώρες που έχουν τόσο ξεχωριστό πολιτισμό από εμάς.

Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με συγκριτικά πλεονεκτήματα και πρέπει να είναι εξωστρεφής, καθώς είναι η πόλη με το μεγάλο λιμάνι και πύλη εισόδου-εξόδου όχι μόνο ανθρώπων και εμπορίου, αλλά και ιδεών. Χαίρομαι λοιπόν γι΄ αυτή την πρώτη συνάντηση με τους Πρέσβεις και θα προχωρήσουμε τον Σεπτέμβριο σε νέες συνομιλίες, ώστε να καταλήξουμε είτε σε αδελφοποιήσεις με πόλεις-λιμάνια είτε σε συνέργειες με τα ίδια τα κράτη».

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της ανέφερε:

«Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη στο Δημαρχείο Πειραιά τους Πρέσβεις της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, του Βιετνάμ, των Φιλιππίνων και τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Ταϊλάνδης. Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, η οποία εστίασε στη ναυτιλία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη θαλάσσια οικονομία, ενώ εξετάσαμε περαιτέρω πεδία μελλοντικής μας συνεργασίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας της πόλης μας. Παράλληλα, ενημερώσαμε τις ξένες αντιπροσωπείες για τις καινοτόμες δράσεις και το στρατηγικό σχέδιο τουρισμού του Δήμου».

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.