Πα. Μαρ 29th, 2024

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο κοινωνικό φροντιστήριο «Διδακτική Αλληλεγγύη» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά

Το κοινωνικό φροντιστήριο «Διδακτική Αλληλεγγύη» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) επισκέφτηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πρόκειται για ακόμα μια πρωτοβουλία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. που στηρίζει τα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων και κοινωνικά ευάλωτων κατοίκων του Πειραιά.

Οι γεμάτοι όρεξη και αγάπη εθελοντές καθηγητές του κοινωνικού φροντιστηρίου προετοιμάζουν τους μαθητές ώστε να διεκδικήσουν ισότιμα μία θέση στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν ή και ξεπερνούν πολλές φορές το 90%.

Η Υφυπουργός κ. Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε μετά την επίσκεψή της στη «Διδακτική Αλληλεγγύη»:

«Με μικρές και μεγάλες δράσεις είμαστε δίπλα στην Κοινωφελή Δημόσια Επιχείρηση Πειραιά και τον Δήμο Πειραιά και στηρίζουμε όλες τους τις προσπάθειες ενίσχυσης των ευάλωτων συμπολιτών μας».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε σχετικά:

«Η παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνας Μιχαηλίδου στις δομές της ΚΟ.Δ.Ε.Π. όπου λαμβάνουν χώρα δράσεις όπως η «Διδακτική Αλληλεγγύη», μας τιμά ιδιαίτερα και αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το σημαντικό εθελοντικό έργο που επιτελείται στον Πειραιά, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Κοινός μας στόχο η εφαρμογή της αρχής ίσων ευκαιριών στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης και η στήριξη των μαθητών, οι γονείς των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους παρέχουν οποιαδήποτε μορφή ενισχυτικής διδασκαλίας.

Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά που έχουν μαθητεύσει στα κοινωνικά φροντιστήρια της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και τα οποία έχουν καταγράψει ποσοστά επιτυχίας στις εισαγωγικές εξετάσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ που αγγίζουν το 90%!

Η έμπρακτη στήριξη της κ. Μιχαηλίδου μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση ενίσχυσης των κοινωνικών δράσεων που αφορούν στη νέα γενιά Πειραιωτών».